Posodobljeno na:

E-Stave mobile – Ali je stavnica optimizirana za iOS in Android naprave?

E-Stave je slovenska stavnica, ki je znana po tem, da je edina licencirana sportna stavnica v Sloveniji. Tako je tudi najbolj priljubljena stavnica. Seveda pa bi E-Stave težko bila tako priljubljena, če ne bi imela svoje mobilne strani.

Prikaži več

E-Stave mobilno stran je bilo mogoče spoznati šele v zadnjih par letih, saj je bila izdelana le pred nekaj leti. V tej recenziji mobilne strani E-Stave si bomo pobliže pogledali vse podrobnosti mobilne strani – kako je urejena, ali so na voljo aplikacije ter kako jih pobrati, kako se vpisati ter kakšne možnosti vplačil in izplačil najdemo na mobilni strani.

Prikaži manj
E-stave domača stran stavnice
E-stave
1
 • Različni stavni trgi
 • Stave na konjske dirke
 • Zadnji rezultati in statistika
Uredba
 • Načini plačila:
*Pogoji uporabe so v veljavi! 18+

Mobilna stran – E-Stave app donwload ni potreben

Osnova za E-Stave mobile aplikacije je njena mobilna stran. To stran lahko dostopamo tudi preko računalnika. Na voljo nam je na sledeči povezavi: https://m.e-stave.com/

Če to mobilno stran primerjamo s klasično stranjo stavnice e-stave.com, potem lahko ugotovimo, da je klasična stran bolje urejena kot mobilna stran, vsaj kar se tiče dizajna samega ter urejenosti. Seveda pa to ne pomeni, da je mobilna stran slaba.

Mobilna stran stavnice E-Stave nam omogoča prav vse, ali skoraj vse enake možnosti, kot nam jih omogoča klasična stran. Izbor dogodkov ter stav je povsem enak, kot na glavni strani. Te lahko vidimo na levi strani mobilne strani, kjer lahko izbiramo med raznimi podkategorijami. Če odpremo dogodek, lahko vidimo enake stvari, kot na glavni strani – stavne možnosti, statistiko ter komentar tekme, če je ta na voljo.

E-stave mobilne športne stave

Na mobilni strani se lahko tudi prijavimo na naš račun ter opravljamo vplačila in izplačila ter urejamo naš osebni račun. Lahko se registriramo ter opravimo prvo stavo in dobimo bonus. Glede same kvalitete mobilne aplikacije bi lahko dejali, da je daleč zadaj za drugimi mobilnimi aplikacijami stavnic. A vseeno lahko že to, da imamo aplikacijo za mobilne naprave vidimo kot plus, saj stavnica E-Stave še do pred kratkim le-te sploh ni imela.

Mobilna stran precej spominja na starejšo verzijo klasične strani E-Stave, najverjetneje zato, ker mobilna stran še ni bila posodobljena. Dizajn je zato precej zastarel, predvsem v primerjavi z drugimi stavnicami.

Ali morate pobrati E-stave Android apk?

Za naprave Android nam je na voljo aplikacija. To aplikacijo lahko poberemo na spletni strani E-Stave. Na Trgovini Play so aplikacije za stavnice prepovedane, saj Google prepoveduje aplikacije, ki podpirajo igre na srečo.

Ta aplikacija se razlikuje od tiste mobilne strani, ki smo jo opisali zgoraj. V to aplikacijo se lahko prijavimo z istim računom, kot na klasični strani. Je pa res, da je ta aplikacija precej omejena in ponuja le nekatere možnosti, ki jih ponuja mobilna stran.

Na tej aplikaciji se lahko prijavimo preko svojega računa. Vse skupaj je precej preprosto – ta aplikacija je zelo osnovna, ne ponuja nam možnosti postavljanja stav. Na tej aplikaciji lahko le vidimo svoje stavne listke pa obvestila. Vidimo lahko borzo stavnih listkov. Verjetno (po mojem mnenju) je ta aplikacija še najbolj uporabna za spremljanje rezultatov ter rezultatov v živo.

E-stave
E-stave aplikáciu pre Android

Če izberemo opcijo stavna lista, se nam odpre mobilna stran E-Stave (https://m.e-stave.com/), zato bomo morali za opravljanje stav zapustiti to aplikacijo. Po mojem mnenju ta aplikacije ne služi kakšnemu resnemu stavljenju, zdi se mi, da je sama sebi namen. Bolje je, če obiščemo kar mobilno stran e-stav in ne izgubljamo časa z aplikacijo, razen če hočemo tu spremljati rezultate.


Kaj pa E-Stave iOS App?

Podobno kot za E-Stave Android app naprave, je na voljo pri stavnici E-Stave tudi aplikacija za Apple naprave. To aplikacijo lahko poberemo preko App Stora, ki ga najdemo na iOS napravah. Ko odpremo App Store, moramo najprej v iskalnik napisati »e stave«. Nato izberemo aplikacijo E-Stave ter si jo poberemo na telefon. Izberemo namestitev aplikacije in nato, ko je nameščena, pritisnemo »open«.

Kaj reči o aplikaciji za iOS? Tu ni veliko za povedati, saj je aplikacija praktično identična tisti za Android naprave. Torej na tej aplikaciji si lahko ogledamo naš konto, ogledamo naše stavne listke, pregledamo lahko rezultate v živo ter rezultate končanih tekem, borzo stavnih listkov ter komentarje dogodkov.

Za kaj več bomo morali tudi pri tej aplikaciji ob kliku na stavno ponudbo zapustiti aplikacijo in obiskati mobilno stran e-stav. Tudi pri tej verziji aplikacije lahko rečemo, da bi bilo bolje, če bi kar obiskali mobilno stran namesto pobiranja te aplikacije.

E-stave
E-stave aplikáciu pre iOS

Bonusi za uporabo mobilne strani

Kot je pričakovati za E-Stave, ne bomo dobili bonusa za registracijo preko mobilne strani ali kakšnega drugega bonusa pri uporabi mobilne aplikacije oziroma mobilne strani. Možno se je registrirati na mobilni strani, a bonusa ne bomo dobili.

Sicer bomo lahko koristili bonus, ki ga prejmejo vsi novi igralci (bonus pri prvem nakazilu – glej članek o recenziji stavnice). Ta bonus je precej mizeren v primerjavi z drugimi bonusi, saj je v višini največ 20€. Če želite dobiti bonuse za uporabo mobilne strani, potem priporočamo uporabo mobilnih strani drugih stavnic, ki jih bomo pregledali na naši strani.


Vplačila in izplačila na mobilni strani

Preko mobilne strani lahko napravimo tudi vplačila in izplačila iz računa. Za vplačilo je na mobilni strani na voljo več vplačilnih metod. Na voljo nam je vplačilo z kreditno ali debetno kartico, za kar boste potrebovali omogočeno opcijo za spletno plačevanje. Nato boste lahko vplačilo napravili tudi prek Monete, vplačilnega listka, preko Skrill in po novem tudi preko mBills. Minimalno vplačilo pri vseh metodah vplačila je 5€.

Prek mobilne strani lahko opravimo tudi izplačilo, in sicer je na voljo le ena metoda izplačila, in sicer izplačila direktno na vaš TRR. Tu boste morali vpisati vašo številko računa. Zneske nad 1000€ boste morali izplačati na sedežu stavnice oziroma v eni izmed poslovalnic.

E-stave mobile

V primerjavi s klasično spletno stranjo, je na mobilni strani nekaj manj vplačilnih in izplačilnih možnosti. Za vplačilo lahko poleg zgoraj naštetih opcij na klasični strani uporabimo še VALU, Abanet, klik NLB. Pri izplačilih pa je na klasični strani možnost izplačila na Skrill ali mBills račun.

Ponudba vplačilnih in izplačilnih možnosti je na mobilni strani precej majhna, a je tako tudi na klasični strani, le nekaj več jih lahko najdemo tam.

Zaključek

Kakšna je torej ocena mobilne strani stavnice e-stave.com? Lahko bi rekli, da je dobro, da mobilna stran za stavnico obstaja, glede na to, da je pred nekaj leti še ni bilo, a je ta mobilna stran, tako kot tudi celotna stavnica, daleč zadaj za konkurenco. Poglejmo si nekaj prednosti in slabosti mobilne strani stavnice e-stave.com.

Plusi
 • Lahko opravimo nakazila in izplačila
 • Dobro delujoča stran
 • Borza stavnih listkov
Minusi
 • Aplikacije za mobilne naprave so same sebi namen (le za spremljanje rezultatov)
 • Zastarel dizajn mobilne strani
 • Stavna ponudba je slaba
 • Bonusa za registracijo preko mobilne strani ali kakega drugega bonusa ni
 • Na mobilni aplikaciji je manj vplačilnih možnosti kot na klasični strani
 • Precej površno urejena mobilna stran

Po analizi plusov in minusov vidimo, da bi lahko bila mobilna stran stavnice E-Stave precej boljša, kot trenutno je. Ta stran potrebuje prenovo in modernizacijo, da bi se lahko kosala s tujimi stavnicami. Sicer pa celotna stavnica kot taka ne omogoča tako zadovoljive stavne izkušnje kot nekatere druge stavnice na spletu.

Najboljše stavnice za mobilne stave
open
Top