Posodobljeno na:

Trixie bet vodnik – Razložitev, primeri, in strategije za nove igralce

Za mnoge stavne navdušence po vsem svetu predstavlja stavna strategija trixie bet dober način za potencialni zaslužek, če je stava odigrana na pravilen način. Po drugi strani pa je še vedno precej neznan način igranja stav, predvsem v Sloveniji. Zato bomo v tem članku pobliže spoznali kaj je trixie bet.

Trixie bet - Športne stave

Trixie bet je način igranja, ki jo ponujajo mnoge stavnice. V bistvu gre za stavo na tri dogodke, na katere smo položili štiri stave, vse to pa je združeno v eno samo stavo. Tako je načinov in možnosti za zaslužek več, saj nam že dve dobitni stavi izmed teh štirih omogoča nekaj dobitka. Prav v tem pa je prednost trixie bet – deluje kot nekakšna garancija za povračilo dobitka kljub enemu zgrešenemu dogodku.

Glavna značilnost te strategije je v tem, da ni mogoče vključiti single stav. Za igranje trixie moramo odigrati tri izbire z dvema dogodkoma ter eno stavo s tremi dogodki, nato pa vse te štiri stave postavimo skupaj v eno stavo – v trixie. Dobitki so seveda visoki, če so vse stave v trixie betu dobitne, če pa so dobitne le tri ali dve izbire, potem dobimo vseeno nekaj povrnjenega denarja.

Trixie stava se največkrat najde predvsem pri stavah na nogomet ter stavah na konjske dirke. Ponujajo jo mnoge stavnice, predstavlja pa lepo možnost za manjšanje rizika ter zagotavljanje dobička tudi če niso vse stave dobitne.

Najboljše stavnice za Trixie Bet (2024)
# Stavnica Bonus* Izplačilo Mobilno Ocena Obiščite
1 20Bet
5
Bonus:
€100
Izplačilo:
95.25%
Mobilno:
5
Obiščite zdaj20Bet recenzija
2 Palmslots
4.9
Bonus:
€100
Izplačilo:
96.14%
Mobilno:
4.9
Obiščite zdajPalmslots recenzija kmalu
3 22bet
4.9
Bonus:
€122
Izplačilo:
97.25%
Mobilno:
4.9
Obiščite zdaj22bet recenzija
4 bet365
4.8
Bonus:
€25
Izplačilo:
97.15%
Mobilno:
4.8
Obiščite zdajbet365 recenzija

*Sign up, deposit €5* or more to your account and bet365 will match your qualifying deposit in Bet Credits (up to €25*) when you place qualifying bets to the same value and they are settled. New customers only, T&Cs apply.

*18+ Platia pravidlá a podmienky!

Osnovna pravila tega načina igranja

Za igranje stav na Trixie bet način poznamo le dve osnovni pravili.

  1. Na en dogodek se lahko odigra samo ena stava
  2. V stavo lahko vključimo samo stave iz enega športa, ne smemo pa kombinirati stav iz več drugih športov (lahko odigramo samo stave iz nogometa, recimo)

Recimo da bi v eni izmed stav izbrali zmago ekipe A v enem izmed double stav. Potemtakem bi v drugih stavah ne mogli dodati kakšne druge stave iz tega dogodka, recimo zmaga ekipe B.

Še nekaj kar si je potrebno zapomniti je dejstvo, da bomo pri igranju morali vplačati štirikratni znesek, ki ga bomo vpisali v polje za znesek. To pa zato, ker bomo dejansko odigrali štiri stave, in sicer tri double stave, ter eno trojno stavo. Če bi, recimo, želeli v celoten trixie bet vnesti €40, potem bi morali pod znesek stave vpisati €10, in sicer v kategorijo »stake per bet«.

Dobički so lahko višji, če se odločimo vplačati visoke zneske. Res je, da bomo vplačali štirikratno vsoto, a bo v primeru zmage dobiček še toliko višji.

Primer Stave Trixie

Poglejmo si kako stava deluje na konkretnemu primeru. Recimo, da si za trixie stavo izberemo tri nogometne dogodke, ter posamezne stave na te dogodke. Tekme in izbori so sledeči:

Tekmo Inter Proti Brescia
Izbor zmaga Interja (kvota 1.20)
Tekmo Lazio Proti Cagliari
Izbor zmaga Lazia (kvota 1.40)
Tekmo Bologna Proti Juventus
Izbor zmaga Juventusa (kvota 1.36)

Nato moramo naše izbore postaviti v double stave, ter sestaviti eno trojno stavo.

Torej stave A,B,C,D so vse del trixie stave, na stavo smo vplačali €40 (za vsako stavo €10). Torej če bi bile dobitne vse tri stave – to bi se zgodilo samo v primeru če zmagajo vse tri ekipe – potem bi dobili dobičke stav A,B,C,D v seštevku, torej bi dobitna trixie stava prinesla: €16,8 + €16,3 + €19 + €22,8 = €74,9.

Dobiček dobimo samo, če zmagata dve ekipi izmed treh, na katere smo odigrali. Če zmagata samo ekipi Interja in Lazia, potem se bo uresničila stava A, na katero smo vplačali €10, dobitek pa bi bil €16,8.

Če bi zmagali samo ekipi Interja in Juventusa, Lazio pa bi remiziral ali izgubil, potem bi bila dobitna samo stava B. V tem primeru bi dobili €16,3.

Trixie bet - Lazio proti Juventusu

Nekaj bi dobili tudi v primeru, če bi zmagali ekipi Lazia in Juventusa, Inter pa bi remiziral ali izgubil. V tem primeru bi bila dobitna stava C, dobili pa bi €19.

Torej celoten trixie bet bi bil dobiten samo v primeru zmag vseh treh ekip. Ker smo v vsako stavo v listku vložili po €10, potem bi se kvote vsake stave pomnožila z vložkom. V osnovi gre v bistvu za štiri posamezne stave, ki jih ta listek postavi skupaj in nam omogoča nekaj dobička tudi v primeru, če ne bi bile vse izbire dobitne. Ta stava je zelo koristna predvsem za tiste, ki radi igrajo z neko varovalko, in želijo nekaj dobitka tudi v primeru nedobitnih stav.

Trixie je precej podobna raznim sistemskim stavam, pa tudi patent stavam. Vseeno pa predstavlja dobro priložnost za vse tiste, ki želijo nekaj denarja prihraniti tudi v primeru ene izgubljene stave, prav v tem pa se najde podobnost s sistemom 2/3.

Trixie Bet Strategija

Najboljša strategija pri trixie bet je v tem, da se igra stave na previden način. Torej, izberemo lahko tri dogodke, ki se nam zdijo, da bodo skoraj zagotovo dobitni, kvote pa so lahko tudi nizke. V tem primeru bi imeli dobitke precej večje, kot pa če bi odigrali samo trojno stavo. Pa tudi bi se nam v skoraj vsakem primeru izplačalo nekaj vplačila nazaj, tudi če samo ena stava ne bi bila dobitna.

Recimo, da izberemo tri stave s kvotami 1,20. Za vse stave smo skoraj gotovi, da bodo dobitne. Če bi jih dali v trojno stavo, bi dobili kvoto 1,73. Če pa bi stave dodali v trixie bet, bi za trojno stavo dobili kvoto 1,73, plus dobiček iz dveh dvojnih stav s kvoto 1,44. Tako bi dobiček lahko povečali za približno €8, če bi na vsako stavo odigrali po €10. Seveda pa je tudi vložek višji.

Po drugi strani pa lahko pri tovrstnih stavah dodamo eno riskantno stavo, saj se nam v primeru dveh dobitnih stav prikaže možnost dobička. Recimo, da izberemo dve stavi s kvoto 1,20 ter eno stavo s kvoto 3,0. V primeru dobitnih stav s kvoto 1,20 bi še vedno imeli nekaj od stave, saj bi bila dobitna ena double stava. Če pa bi zmagale vse tri stave, potem bi bili dobički izjemni.

Kako Igrati Trixie Bet?

Stavo trixie lahko izberemo na koncu, in sicer navadno se ta opcija nahaja na stavnem listku. Navadno bomo to lahko izbirali na dnu listka, kjer imamo za igranje več opcij: lahko igramo single, double, treble, potem pa nekatere stavnice ponujajo precej možnosti. Med njimi je tudi trixie bet, ki pa bo na voljo samo takrat, ko bomo izbrali tri stavne izbire.

Kot smo že dejali, to stavo ponuja marsikatera stavnica. Na žalost stavnica e-Stave.com te stave nima na izbiro, jo pa imajo marsikatere druge tuje stavnice. Pri trixie je tudi značilno, da moramo na vse izbire odigrati isti znesek.


Zaključek

Trixie bet je za mnoge stavničarje dokaj nepoznan način igranja stav. Dobra lastnost te stave je predvsem v tem, da nam ponuja priložnost za dobiček tudi takrat, ko nismo zmagoviti vsi izbori. To se razlikuje od navadnih stav, kjer morajo biti dobitni prav vsi stavni izbori da lahko dobimo denar iz stave. V bistvu pa gre za precej preprost način igranja stav, ki pa je lahko zelo dobičkonosen.

Druge strategije športnih stav
open
Top