Posodobljeno na:

Športne stave plačilo SMS – Vodnik kako vplačati na ta način

To storitev ne ponujajo vse stavnice. Je pa ta način precej praktičen način za vplačilo, če nimate časa oziroma dostopa do vašega računalnika in lahko vplačate le preko telefona.

Ta način je precej priljubljen pri slovenskih stavničarjih. Postopek je hiter, vplačilo pa se vračuna v vaše plačilo ponudnika telefonskih oziroma komunikacijskih storitev. Tega vplačila se lahko poslužujejo uporabniki naročnin Telekoma Slovenije, A1 Slovenije ter uporabniki, ki imajo aktivirano VALU Moneto.

Poglejmo si kaj več o tem načinu vplačila.

*18+ Platia pravidlá a podmienky!

Katere stavnice uporabljajo SMS vplačilo?

SMS plačila

Za vplačilo preko SMS storitve lahko napravimo le na naši stavnici, e-stave.com. Pri tujih stavnicah žal to ni na voljo, saj niso povezane s ponudniki naših mobilnih storitev in tako ne moramo vplačati preko SMS storitve.

Bonusi pri uporabi te storitve

Pri uporabi te storitve žal trenutno ni bonusov na e-stave.com. Če se pojavi kakšen bonus, vas bomo obvestili na tej strani.

Časi nakazil in izplačil in druge uporabe SMS storitve

Pri vplačilih se storitev opravi takoj, torej za vplačilo ni potrebno čakati veliko. Po navadi je le-to storjeno instantno, oziroma je potrebno počakati kakšno sekundo ali dve. Za izplačilo ta možnost žal ni mogoča, ker bi bilo izplačilo preko SMS nemogoče, saj ne bi stavnica imela kam nakazati vaš denar.

SMS storitev Telekoma Slovenije, A1 Slovenija ter Monete lahko uporabimo tudi za druge namene. Najpogostejši način uporabe je pri javnem prevozu, in sicer pri ljubljanski Urbani ter pri uporabi javnega prevoza v vseh slovenskih mestih, kjer je storitev plačljiva. To storitev se lahko uporablja tudi pri raznih drugih nakupih, predvsem pri spletnih nakupih.

Kreditne kartice vs SMS: Prednosti in slabosti

Plusi
  • SMS storitev ima v primerjava s karticami nekaj prednosti, in sicer je v tem, da je to nakazilo storjeno dokaj hitro (kar je seveda tudi pri karticah). Nakazilo je nekoliko bolj varno, saj je pri karticah dostop do vašega bančnega računa preko stavnice, pri SMS storitvi pa tega ni; poznalo se vam bo le na računu pri vašem komunikacijskem ponudniku.
Minusi
  • Slabosti te storitve so, da ni možno opravljati večjih nakazil. Še ena slabost SMS nakazil je v tem, da se lahko uporablja ta storitev le za nakazila, za izplačila pa žal ne. Tako da so tu prednosti in slabosti, priporočamo vam uporabo te storitve le občasno ko nimate dostopa do računalnika.

Vodič za nakazila s to storitvijo

Nakazilo preko te storitve poteka tako: najprej morate poslati SMS na številko 7878 s sledečo vsebino: KONTO številka vašega konta znesek ( s presledki med podatki)

Poglejmo si primer. Recimo da želimo na konto nakazati 10€ preko SMS-a. V tem primeru bi morali na 7878 poslati sledeči SMS: KONTO 714387 10. Pri tem je številka 714387 številka vašega računa, 10 pa je znesek nakazila.

Nato boste čez nekaj trenutkov na vaš telefon prejeli obvestilo, da morate za dokončanje nakazila poklicati številko *188#. Zadnji del postopka je da to številko pokličete in transakcija je končana. Na koncu prejmete na vaš telefon še SMS, ki bo potrdil vaše nakazilo.

Varnost in registracija

To storitev seveda lahko uporabljajo le uporabniki Telekoma, A1 ter Valu monete. Registracija vam ne bo potrebno storiti, le v primeru da uporabljate valu moneto.

Za varnost je pri tem načinu vplačila poskrbljeno in vam ni potrebno skrbeti. Nakazilo je povsem preprosto in preprečuje kakršnekoli zaplete s svojo varnostnim sistemom, saj preko telefonske številke za varnost skrbi Telekom Slovenije oziroma A1.

Pogosta vprašanja

Ne, samo nekatere izbrane stavnice nudijo te storitve. Stavnica e-stave je ena izmed njih, na tujih stavnicah pa te možnosti verjetno ne boste imeli.

Ne, to storitev lahko uporabljajo tako uporabniki A1 kot tudi uporabniki Telekoma ter drugih telefonskih storitev. V kolikor imate slovensko številko, potem vam to ta storitev skoraj zagotovo na voljo.

Limiti so precej odvisni od vaših limitov pri operaterju. Če ima kakšen operater limite za vplačila na spletu, potem boste skoraj zagotovo omejeni. V večini primerov pa kakšnih specifičnih limitov ni, razen če jih vi sami zastavite pri operaterju.

open
Top