Posodobljeno na:

Kaj je Super loto?

Super Loto je igra, ki jo organizira Loterija Slovenije, in poteka le občasno. Igra se od običajne loto igre razlikuje v tem, da poteka le občasno, glavni dobitek te igre pa je garantiran, in sicer je v višini 100.000.00€. Žrebanje poteka le enkrat – Super žrebanje, in sicer običajno poteka po žrebanju glavnega lota.

Razlika med Super lotom in navadnim lotom je tudi v tem, da v primeru če glavni dobiček ni bil izžreban in ni bil izplačan, se bo dobiček prenesel v sklad za ostale dobičke, kar pomeni, da so tudi ostali dobički v tem primeru višji. Tako je lahko v tem pogledu dobiček pri Super lotu precej višji kot pri navadnem lotu tudi za manjše število zadetih cifer.

Cena kombinacije Super lota je 1€, poleg tega pa lahko odigrate tudi Super lotko in Super loto plus – cena prvega je 2€, doplačilo za super loto plus pa je 0,60€.

Vrednosti glavnega dobička Super lota so garantirane, in sicer 1 milijon evrov, vrednosti ostalih dobičkov pa so odvisne od višine vplačil za igro. Pri super lotku in super lotu plus pa so nagrade in glavne nagrade stalne, oziroma so fiksne. Glavna nagrada za super lotko 6 je 100 tisoč evrov, za 5 2 tisoč evrov, za 4 200€, nato 20€, 10€ ter 2€.

Kako igrati Super loto?

Super loto lahko igrate na spletu, kot tudi v vseh poslovalnicah in prodajalnah, ki so združeni z Loterijo Slovenija. Za igranje prek spleta boste potrebovali račun in registracijo ter vplačilo, za igranje v poslovalnicah pa boste lahko vplačali z denarjem.

Torej kako poteka igra Super loto? To igro lahko igrate na Super Lotu listku, kjer lahko nato izbirate med kombinacijskim in sistemskim listkom. To je povsem odvisno od vas in vaših preferenc, lahko poljubno izbirate kakšno kombinacijo boste igrali.

Mobilna aplikacija Super Loto

Za kombinacijski listek boste lahko igrali na listku, kjer je deset polj s številkam od 1 do 39. Odigrati, oziroma številke boste morali izbrati v vsaj enem polju izmed teh desetih polj, in sicer številke, ki jih boste označili z znakom X. Izbrati morate sedem številk. Lahko seveda odigrate tudi več polj in tako jih kombinirate, cena listka pa bo odvisna od števila polj, ki ste jih odigrali. Ceno izračunate tako, da pomnožite število odigranih polj s ceno ene kombinacije.

Pri sistemskem listku pa je vse skupaj malce drugače. Na sistemskem listku je na voljo šest polj s številkami od 1 do 39. V vsaj enem polju boste nato morali izbrati sistem številk od 8 do 13 številk. Izbrati boste morali vsaj eno polje, kot smo že povedali, vse izbrane številke pa boste morali vnesti nato v tabelo na dnu listka. Število izbranih kombinacij vam bo povedalo ceno vašega sistemskega listka. Če ste, na primer, izbrali 8 številk, bo cena sistemskega listka 8€, nato devet številk predstavlja 36 raznih kombinacij, zato bo cena 36€, deset številk pa predstavlja 120 različnih kombinacij, zato bo cena 120€. Seveda pa več kombinacij boste izbrali, večja bo vaša možnost za dobiček.

Po odigranem Super lotu boste morali listek, ki ga boste prejeli na prodajnem mestu ali na spletu, morali shraniti, saj ta listek pomeni dokazilo za pobiranje vaših dobičkov.

Tudi pri Super lotu boste imeli na voljo hiter izbor, ki bo za vas izbral številke kar računalnik sam. Številke lahko izberete sami, nato pa lahko določite, da računalnik izbere polja.

Izplačila

Dobitke boste morali vplačati v 67 dneh po objavi rezultatov, drugače vam bo listek zastaral in dobičkov ne boste morali izplačati. Dobičke boste lahko izplačali na glavni blagajni Loterije Slovenije, in sicer se ta nahaja na Gerbičevi ulici 99 v Ljubljani. Tu boste lahko izplačali največje dobitke.

Poleg tega boste lahko dobitke do 2000€ lahko izplačali v vse poslovalnicah in prodajalnah Loterije Slovenija, kjer boste morali imet s seboj potrdilo o vplačilo (listek), osebno izkaznico ter vašo davčno številko in številko TRR. Izplačila boste lahko napravili tudi na ostalih prodajalnah, ki so povezana z Loterijo Slovenija, kot so Petrol, OMV, MOL, trafike 3DVA.

Imejte v mislih še to, da bodo vaši dobički obdavčeni v primeru, da bodo višji od 300€. Če je dobitek visok 300€ ali manj, potem vaš dobiček ne bo obdavčen. V višjih dobičkih pa lahko pričakujete kar 15% davek iger na srečo na vaše dobitke. Vaših dobičkov vam ne bo potrebno prijaviti.

Žrebanja in objava rezultatov

Žrebanje Super lota je samo eno, in sicer poteka takoj po žrebanju glavnega lota. Žrebanja super lota bodo potekala le takrat, ko bo igra super loto sploh na voljo. Spremljali ga boste lahko na TVSLO2 programu, ta žrebanja potekajo le občasno.

Eurojackpot Slovenija

Če pa žrebanja ne boste mogli spremljati v živo, pa boste lahko rezultate preverili preko spleta, in sicer na sledeči povezavi: https://www.loterija.si/

Tu lahko vidite vse rezultate žrebanj, pa tudi arhiv starejših žrebanj in preteklih žrebanj, če vam le-the še ni uspelo videti ali spremljati v živo. Poleg tega lahko rezultate lahko spremljate preko mobilne aplikacije Loterije Slovenija, na teletekstu TV Slovenija in pa na avtomatskem telefonskem odzivniku Loterije Slovenije na številki 01 24 26 175.

Zaključek

Super loto je torej precej priljubljena igra, kjer so lahko vaši dobitki precej visoki. Dobitki so odvisni od števila vplačil, glavni dobitek pa je garantiran v višini 1 milijona evrov. Če glavni dobitek ni izžreban, potem se vsota dobička prenese na ostale dobičke, tako da so lahko tudi ostali dobički pri super lotu precej dobičkonosni.

Igro lahko igrate prek spleta kot tudi v poslovalnicah Loterije Slovenija, igrate pa lahko kombinacijske listke kot tudi sistemske. To je odvisno le od vas in vaših preferenc. Dobitke lahko izplačate v glavni blagajni, v poslovalnicah in ostalih prodajalnah, kjer prodajajo listke za loto.

Upajmo, da ste v tem članku izvedeli vse, kar ste želeli vedeti o igri. Želimo vam veliko sreče pri igranju, za več informacij pa obiščite spletno stran Loterije Slovenija, kjer lahko najdete več napotkov in tudi igrate super loto.

Druge igre loto
open
Top