Posodobljeno na:

Viking Loto Slovenija – Pregled zanimive igre

V tem trenutku je za slovenske igralce kar nekaj zanimivih loto iger, katere lahko igramo. Tu imamo klasično loterijo, Eurojackpot, TikiTaka, 3x3, HIP Igre, srečke, ter v zadnjih nekaj letih tudi Vikinglotto.

Ta loterijska igra je zelo popularna po svetu. V resnici se je ta igra pričela že leta 1993 v državah, kjer so nekoč živeli Vikingi – Norveška, Švedska, Finska, Islandija in Danska. Igra se je nato počasi razširila po Evropi. Najprej v Estonijo leta 2002, nato sta igro dobili leta 2011 tudi Latvija in Litva. V Slovenijo je Viking loto prišel leta 2017.

Format igre je že od vsega začetka konsistenten. Zelo malo sprememb je bilo skozi leta, ena izmed večjih se je zgodila leta 2012, ko so na Švedskem uvedli pravilo dveh srečnih številk.

Pri nas se Viking loto igra tako, da izberemo šest številk v polju od 1 do 48 in eno število v polju številk od 1 do 5. Zmagovalec je tisti, ki napove pravilno vseh sedem številk – torej 6 številk od 1 do 48 in eno številko od 1 do 5.

Loto Viking je zelo popularen pri nas predvsem zaradi tega, ker igralci dobivajo dobitke, tudi če niso zadeli vseh ali mnogo številk. Skupaj imate na voljo kar 9 različnih kategorij dobitkov na Viking loto, ki so različne glede na to, koliko številk ste zadeli.

Ali vas zanima več o Vikinglotto in želite izvedeti, kako se to igro igra? Potem si preberite naš pregled, kjer boste izvedeli vse kar morate o Viking lotu vedeti.

Kako igrati Viking Loto?

Če še nikdar v svojem življenju niste igrali Viking lota in ne veste, kako igra deluje, potem je dobra novica v tem, da je igra v osnovi zares precej preprosta. Poglejmo si Viking loto pravila.

Vaša prva naloga pri igranju Viking lota bo, da izberete koliko listkov boste odigrali za Viking loto. Lahko izberete samo enega. En listek za igro Viking loto stane €1,10, lahko pa listke kupite tudi v tako imenovanih paketih, kjer boste dobili več listkov na kupu, v nekaterih primerih tudi za bolj ugodne cene.

Viking Loto Slovenija

Nato ko boste izbrali svoje listke in koliko listkov želite odigrati je čas, da izberete svoje številke in preverite svojo srečo.

Pri izbiranju številk na vaših listkih si lahko pomagate s statistiko, lahko pa jih tudi sami naključno izberete – poljubno. Poleg tega lahko izberete tudi funkcijo, da vam številke naključne izbere sam računalnik. Pri izbiranju torej morate izbrati šest številk od 1 do 48 in eno dodatno številko od 1 do 5, pri čemer se dve številki ne smeta ponoviti.

Ko boste svoje številke izbrali, lahko svoj listek vplačate. Vkolikor ste vnaprej nakupili več listkov, boste lahko svoje številke izbrali po vplačilu svojega paketa. Če pa želite igrati posamezne listke, lahko najprej izberete številke, šele nato pa vplačate število listkov, katere ste odigrali.

Vaš listek, ki ste ga vplačali je veljaven za naslednje žrebanje. Viking loto rezultati so izbrani vsako sredo zvečer. Tu pa tudi velja omeniti, da lahko en listek kupite in igrate za več prihodnjih krogov – skupno lahko igrate en listek na do 5 naslednjih krogov.

Vse kar morate storiti potem je čakati na rezultate in upati, da ste izbrali pravilne številke!

Kakšni so Viking Loto dobitki?

Viking loto je pri nas popularen tudi zaradi tega, ker so dobitki zelo radodarni in lahko prejmete kar nekaj zanimivih nagrad, tudi če niste izbrali vseh številk pravilno.

Skupno imate na voljo kar 9 različnih kategorij dobitkov, ki se bodo seveda razlikovali v številu pravilnih napovedanih številk.

Wiking loto vam omogoča 3 milijone evrov nagrade za dobitke iz prve kategorije. Prva kategorija dobitkov pa je na voljo le za dobitke 6+1 napovedanih številk, torej če ste pravilno napovedali vsa števila. Skupno pa nagradni sklad ne sme presegati 25 milijonov evrov. Če dobitek prve kategorije ni izžreban, potem se nagrada prenese v naslednji krog.

Potem se nagradni sklad porazdeli v ostale kategorije. Velikost nagradnega sklada je tudi odvisna od števila igralcev in števila vplačil, saj vsako vplačilo šteje v nagradni sklad. Sklad za dobitke in rezervni sklad skupno znašata da 50% vseh vplačil.

Zaigrajte Viking Loto pakete

Nagrade oziroma kategorije nagrad pri Viking loto pa so sledeče:

Kot smo že zapisali, so višine nagrad odvisne predvsem od števila udeležencev v igri. Pri tem je potrebno tudi vedeti, da se nagradni sklad sešteva z vplačili igralcev iz vseh držav, ki sodelujejo v igri. Torej slovenski igralci boste nagradni sklad delili tudi z Norvežani, Švedi, Finci, Danci, in vsemi ostalimi državami, ki sodelujejo v igri.

Kako in kje lahko vplačam Viking Loto?

Viking loto lahko igrate tako preko spleta kot tudi v poslovalnicah Loterije Slovenija oziroma v vseh kioskih in ostalih prodajalnah, kjer nudijo tudi vplačila za Loterijo Slovenija.

Če se odločite za igranje preko spleta, potem lahko za vplačilo uporabite razna vplačilna sredstva. Tako lahko uporabite plačila s karticami Visa in Mastercard, pa vplačila preko Bank@net in ostalimi sredstvi, ki so na voljo za spletno plačilo. Lahko uporabite tudi Moneto in Mbills, poleg tega lahko vplačate tudi preko SMS sporočila in storitve.

Če se odločite za nakup v poslovalnici, potem so načini plačila tudi različni. Tu seveda lahko plačate z denarjem, pa tudi s karticami in ostalimi sredstvi, v nekaterih primerih pa je tudi odvisno od poslovalnice same, kakšne načine plačila vam nudi.

Dandanes se večina igralcev odloča za igranje preko spleta. Dobra lastnost igranja Viking lota preko spleta je tudi v tem, da lahko naročite obveščanje preko SMS sporočil, preko katerih boste prejeli rezultate žrebanj, ki potekajo vsako sredo. Preko teh obvestil boste izvedeli, kakšni so dobitki za vašo igro in ali ste eden izmed prejemnikov dobitkov.

Če vas zanima nakup listkov za Viking loto v eni izmed poslovalnic, potem si poglejte lokacije prodajnih mest po vsej Sloveniji.

Kako do izplačila?

V primeru da je vaš listek dobiten, potem seveda lahko zahtevate od Loterije Slovenija izplačilo za dobitek. V tem primeru morate vedeti, da je dobitek veljaven le za 90 dni, tako da boste morali, če zmagate enega izmed dobitkov, vaš dobitek unovčiti v tem časovnem roku.

Izplačilo lahko poberete tako, da greste na sedež Loterije Slovenija (oziroma v eno izmed njenih prodajaln po Sloveniji), in prinesete s seboj potrdilo o plačilu listka. To boste morali ob prihodu v poslovalnico pokazati, če boste želeli dobiti izplačilo. Poleg tega boste morali pokazati ostale dokumente, kot je osebni dokument, davčno številko, in številko vašega TRR.

Če pa želite izplačilo dobiti preko spleta, se to opravi samodejno. Na vašem spletnem portalu boste v tem primeru morali navesti vaš TRR račun in ostale podatke, ki jih bodo od vas potrebovali pri Loteriji Slovenija na njeni spletni strani.

Zelo pomembno je vedeti tudi dejstvo, da bodo vaši dobitki tudi obdavčeni, če bodo presegli dobitek €300. V tem primeru je zakonsko določeno, da plačate 15% davek na dobiček iz iger na srečo, ki se obračuna pri izplačilu v poslovalnici. Več o izplačilih in ostalih pravilih pri igranju Viking loto lahko izveste tukaj.

Kdaj je žrebanje Viking Loto?

Ena izmed zanimivih stvari pri Viking loto je v tem, da lahko spremljate žrebanja dobitkov, ki potekajo vsako sredo v tednu. Javna žrebanja potekajo vsako sredo zvečer v Hamarju na Norveškem, in vsa žrebanja so javno dostopna, tako da jih lahko spremljate tudi vi. Prav to je čar loterije Viking loto, saj nikoli ne veste, ali ste eden izmed dobitnikov.

Žrebanje lahko spremljate na kanalu Youtube, kjer boste imeli na voljo vse posnetke preteklih žrebov. Tako boste lahko videli tudi, ali je eden izmed vaših preteklih listkov bil dobiten in videli boste tudi najnovejše žrebe, kjer boste lahko žreb spremljali v živo.

Poleg tega lahko žreb spremljate tudi na spletni strani Loterije Slovenija, kjer boste lahko prav tako videli vse izžrebane številke.

Na tej spletni strani boste videli tudi predviden nagradni sklad za Viking loto in kakšni so predvideni Viking loto dobitki. Poleg tega so vam tu na voljo tudi Viking loto rezultati in ostale informacije o Viking loto, ki vas morda zanimajo.

Najvišji dobitki Viking Loto

Eden izmed razlogov zakaj je Viking loto tako popularen pri nas in po svetu je v dobitkih. Ti so zelo visoki, predvsem za tiste, ki jim uspe ugotoviti vse številke.

Trenutno je najvišji znan dobitek prišel leta 2018, in sicer je bil dobitek v višini kar €33,2 milijona. Od tedaj naprej nismo imeli več tako visokih dobitkov, vendar je bil ta dobitek eden izmed ekstremov, ki igralce še vedno motivirajo za nadaljnje igranje Viking lota.

Viking Loto Slovenija

Poleg tega poznamo še nekatere milijonske dobitke, ki vas bodo morda motivirali za igranje. Tu je dobitek iz maja 2013 ko je eden izmed igralcev prejel dobitek vreden kar €24,5 milijona evrov. To je drugi najvišji dobitek, ki ga poznamo.

Potem je tu še dobitek iz leta 2012, ko je eden izmed igralcev prejel kar €21,3 milijona. Kot zanimivost naj povemo, da so ti trije dobitki le trije najvišji znani do sedaj, mogoče pa se bodo v prihodnosti še povišali.

Poleg tega je znanih še precej več zgodb in milijonskih dobitkov, ki so jih dobili igralci Viking lota. Nekateri dobitki so bili nekoliko nižji od tistih najvišjih, a bi vseeno lahko rekli, da so dobitki višji od dobitkov na nekaterih drugih loterijah. Zaradi več vplačil so seveda tudi dobitki višji. Možnost za glavni dobitek je sicer precej nizka – ta znaša le 1 proti 98,172,096.

A vseeno je možnost za enega izmed dobitkov kar visoka – za najnižji možni dobitek je možnost 1 proti 61, kar je kar dobra možnost v primerjavi z drugimi loterijami po svetu in pri nas.

Zaključek – Ali je vredno igrati Viking Loto?

Po vsem kar smo videli o Viking Lotu, se je potrebno vprašati vprašanje: ali je vredno igrati Viking Loto?

Če vas zanimajo loto igre in ste pripravljeni vložiti nekoliko več energije in denarja v eno loto igro, potem je Viking loto zagotovo dobra izbira. Igra je poznana po visokih dobičkih in tudi dobrih možnostih za dobiček.

Ena izmed prednosti pred domačimi loterijami in ostalimi igrami je v tem, da v njej sodelujejo igralci iz več držav. To pomeni, da bo sklad za dobitke precej višji kot pri mnogih ostalih igrah, kot je denimo Loto. To pa je dobra stvar za tiste, ki imate radi igre z visokimi dobički. Poleg tega je dobro tudi to, da lahko dobite dobičke tudi za manjše zmage.

Poleg tega je igra precej preprosta za igranje. Preprosto izberete šest številk od 1 do 48 in še dodatno številko od 1 do 5 in upajte na dobiček. To pa ne pomeni, da je igra dolgočasna, saj lahko rezultate spremljate v živo vsako sredo, kar še poveča občutek nesigurnosti in doda zanimiv karakter igri.

Najpogostejša vprašanja

Svoje dobitke lahko prevzamete tako na spletu kot tudi v poslovalnicah Loterije Slovenija. Če ste se odločili za igranje igre prek spleta, potem bo denar avtomatsko dodan na vaš TRR. Če pa ste igrali v eni izmed poslovalnic, potem lahko svoj denar dobite tam. Potrebovali boste potrdilo o vplačilu, zato svoj listek skrbno shranite!

Svoj Viking loto listek lahko vplačate prek spleta ali v eni izmed poslovalnic Loterije Slovenija. Te poslovalnice so vam na voljo po vsej Sloveniji. Tu imate na voljo večje poslovalnice in prodajalne kot tudi manjše poslovalnice v kioskih, kjer lahko svoje številke izberete na hitro in odigrate eden ali več Viking loto listkov.

Da, žreb Vikinglotto lahko spremljate tako prek spleta na Youtube kot tudi na spletni strani Loterije Slovenija. To vam omogoča, da lahko rezultate vidite v žive in se prepričate, da ste eden izmed prejemnikov nagrad. Poleg tega lahko omogočite tudi SMS obveščanje o dobitkih, kjer boste dobili SMS sporočilo o rezultatih in morebitnih dobitkih, ki ste jih prejeli.

Druge igre loto
open
Top