Posodobljeno na:

Loto Eurojackpot - Pregled mamljive igre

Hočete igrati igro Eurojackpot, pa ne veste, kje in kako začeti? Ali vas zanima, če lahko igro igrate prek spleta ter kako? Potem si preberite tale članek, v katerem bomo analizirali to igro do potankosti in pogledali njene značilnosti in lastnosti, ter kako jo igrati.

Eurojackpot je klasična igra na srečo, ki je znana po celem svetu. Lahko jo vidimo skoraj v vsaki evropski državi, saj je to mednarodna igra na srečo in ni omejena zgolj na Slovenijo. K nam je prišla leta 2012, in sicer je bilo prvo žrebanje za to igro marca istega leta. Vse od tedaj naprej je ta igra postala zelo priljubljena in igra jo na tisoče Slovencev, ki dnevno upajo na dobiten listek na srečo.

Poleg Slovenije to igro poznajo še v 33 drugih evropskih državah: Danska, Estonija, Češka, Finska, Hrvaška, Nizozemska, Islandija, Norveška, Italija, Latvija, Litva, Madžarska, Poljska, Slovaška, Švedska ter Španija ter na v Nemčiji to igro ponuja kar 16 različnih loterij, ter seveda pri nas. V Sloveniji lahko žrebanja vidimo na komercialni televizijski postaji POP TV – ta se odvijajo na Finskem v Helsinkih, in sicer vsak petek zvečer, ko boste izvedeli za loto rezultate jackpota.

Ta igra je zelo priljubljena, bolj kot klasična loterija celo, ker ponuja ogromne dobičke. Vedno je garantiran dobiček (pri vsakem žrebanju) vsaj 10 milijonov evrov, včasih pa ta dobitek naraste na kar 90 milijonov evrov. Prav zato je ta loto igra med najbolj priljubljenih ne le pri nas, temveč po celem svetu.

Kje igrati Eurojackpot?

Igro Eurojackpot lahko igrate tako preko spleta, kot tudi na raznih prodajnih mestih Loterije Slovenije. Prodajna mesta, kjer lahko igrate Eurojackpot, so: specializirana prodajna mesta Loterije Slovenija, bencinski servisi Petrol, MOL in OMV, v vseh poslovalnicah Pošte Slovenija ter v vseh trafikah 3DVA. Tam boste nato prejeli listek, kjer boste lahko odigrali svoje številke. Cena listka je 2,20 evra, v primeru več kombinacij lahko vplačate največ 33 evrov. Po odigranem listku boste morali potrdilo obdržati, saj bo le-to veljalo kot dokazilo v primeru dobitnega listka.

Loto Eurojackpot seveda lahko odigrate tudi preko spletne strani Loterije Slovenija. Za to boste morali najprej se registrirati na stran Loterije Slovenija, oziroma se boste morali prijaviti v vaš račun če ga slučajno že imate. Nato boste morali opraviti nakazilo.

Kako opraviti nakazilo prek spleta?

Nakazilo na vaš račun Loterije Slovenija bo potrebno, če boste želeli igrati loto listke, oziroma za igranje Eurojackpota in drugih iger na tej strani. Poglejmo si načine vplačila na spletno stran.

Za vplačila boste imeli več načinov: na prodajnih mestih in specializiranih prodajalnah Loterije Slovenija, kjer boste lahko kupili listek za vplačilo, potem preko kartic Visa, Mastercard ter Maestro, pa preko spletnih bank NETELLER, Abanka, pa še nekaj drugih opcij, kot so Moneta oziroma Valu in podobne.

Kako igrati Eurojackpot?

Igranje loterije Eurojackpot je precej preprosto. Preprosto morate izbrati pet glavnih številk med 1 in 50, ter nato še dve dodatni številki od 1 do 10. Na listku boste našli pet polj s številkam med 1 in 50, dovolj pa je, da odigrate le eno polje od 1 do 50, in sicer tako, da izberete 5 številk v tem polju.

Eurojackpot Slovenija

Vaš listek bo dobiten tedaj, ko boste zadeli vseh 7 številk, med njimi tudi dve dodatni. Poleg glavnega dobitka pa seveda boste lahko prejeli tudi enajst drugih manjših dobitkov, ki so prav tako lahko dobičkonosni. Le malce pomoči s strani boginje Fortune in dobro izbiro številk boste potrebovali.

Poleg ene kombinacije lahko odigrate tudi več kombinacij, skupaj največ 15, kar vas bo stalo maksimalno 33 evrov; bo pa možnost za dobitke seveda precej večja. S tem boste imeli več možnosti za dobitne kombinacije in se vam lahko tudi poplača to dodatno vplačilo.

Če hočete prepustiti izbor številk nekomu drugemu, oziroma če želite malce spremeniti način igranja ali pa preprosto nimate časa za izbiro številk, potem lahko izbor številk prepustite računalniku samemu. To lahko storite z igranjem, oziroma s klikom na gumb hitri izbor, kar bo omogočilo, da bo računalnik za vas naključno izbral številke. Tudi tu lahko sami izbirate način igre in kombinacije, ki jih želite vplačati. Teh bo lahko največ 15.


Dobitki

Kot smo že dejali, so na voljo tudi manjši dobički poleg glavnega, zato imate kljub manjšemu številu zadetih številk še vedno možnost dobička, ki je lahko tudi manjši od glavnega. Poglejmo si kombinacije in možnosti za dodatne dobičke, oziroma za stranske dobičke.

V igri Eurojackpot je skupaj 12 kategorij dobičkov. Največji dobiček je dobiček prve kategorije, in sicer je to 7 zadetih številk, oziroma 5+2, za kar boste prejeli minimalno deset milijonov evrov, najvišji možen dobitek prve kategorije pa je 90 milijonov. Druga kategorija zajema 5+1 zadetih številk, tretja 5 zadetih številk, četrta 4+2 zadeti številki, peta kategorija pomeni 4+1 zadeto številko, šesta 4 zadete številke in tako naprej, do dvanajste kategorije, ki je najmanjši možni dobiček, in sicer ta znaša 2 zadeti številki in eno dodatno številko, torej 2+1.

Torej vaš dobitek bo odvisen od števila zadetih številk na vašem listku. Glavni dobitek je za 5+2 zadetih številk. Višina glavnega zadetka je odvisen od višine vplačil listkov, in sicer je za glavni dobitek namenjenih 50% od vseh vplačil dobitkov. Če glavnega dobitka v določenem žrebanju ni, potem se le-ta prenese v naslednji krog.

Izplačila dobitkov

Poglejmo si še, kje lahko opravimo izplačilo dobitkov ter vse informacije o izplačilih.

Dobitki do 300€ so neobdavčeni, tako da vam ne bo potrebno plačati davka. Ob dobitku nad to vrednostjo pa boste morali plačati 15% davek na igre na srečo, ne glede na višino dobička. Tako boste pri izplačilu morali podati dokazilo o osebni identiteti, vašo davčno številko in vašo TRR številko. Dobičkov ni potrebno prijaviti, saj je davek že vštet, oziroma se obdavči pri izplačilu.

Izplačilo boste lahko opravili na glavni blagajni Loterije Slovenija, in sicer se ta nahaja na Gerbičevi ulici 99 v Ljubljani, kjer boste lahko opravili izplačila v katerikoli višini. Blagajna je odprta od 9 do 12 ure vsak dan (razen nedeljah).

Prav tako boste lahko izplačali dobitke na prodajalnah Loterije Slovenija, v višini do 2000€, pa na partnerskih prodajalnah, kot so Petrol, MOL, OMV, trafike 3DVA – tam lahko dobite le neobdavčene dobitke do 300€. Možnost izplačila pa boste imeli tudi prek spleta.

Zaključek

Eurojackpot je ena izmed najbolj priljubljenih iger na srečo pri nas in tudi po celem svetu. Pri nas je na voljo na vseh poslovalnicah Loterije Slovenija, pa tudi v prodajalnah Petrol, OMV ter MOL. Vse bolj priljubljeno pa je igranje iger na srečo prek spleta. Za to boste imeli na voljo dobro urejeno spletno stran Loterije Slovenija, kjer se boste lahko registrirali in začeli igrati Eurojackpot, kot tudi druge igre na srečo.

Ta članek je namenjen vsem tistim, ki se šele spoznavate z igro Eurojackpot in še ne natančno veste, kako se to igro igra in kako igra poteka. Zato upamo, da boste po prebranem članku vedeli več o tej igri, ter da vam do dober uvod v svet novih možnosti za dobičke. Želimo vam veliko sreče in užitkov v igranju igre Eurojackpot in hvala za vašo pozornost.

Druge igre loto
open
Top