Posodobljeno na:

Razlaga draw no bet – Kako do boljših kvot s to strategijo

Draw no bet, ali dvostranska stava, je stavna možnost, ki izvzame možnost remija pri 1x2 stavah, in se osredotoči na bodisi zmago domače ekipe, bodisi zmago gostujoče ekipe. Najpomembnejša značilnost draw no bet stav je v tem, da predstavlja razmeroma varen način igranja, saj gre za dvostransko stavo kjer se stava v primeru remija stornira.

Za razliko od klasičnih 1x2 stav ali pa double chance stav, kjer je remi vštet v stavo. Draw no bet je precej podoben double chance, a razlika je v tem, da je v primeru remija stava stornirana, v primeru zmage pa so kvote nekoliko višje, kot pri double chance stavah.

To pomeni, da če izberemo eno ekipo za zmago, tekma pa se konča neodločeno, se stava stornira. Če pa ta ekipa zmaga, potem je stava dobitna. Pri stavah mnogi stavničarji pozabljajo na možnost remija. Na primer, v eni izmed sezon Angleške Premier League se je le 25% vseh tekem končalo z remijem.

Najboljše stavnice za Draw no bet (2024)
# Stavnica Bonus* Izplačilo Mobilno Ocena Obiščite
1 20Bet
5
Bonus:
€100
Izplačilo:
95.25%
Mobilno:
5
Obiščite zdaj20Bet recenzija
2 Slotimo
4.9
Bonus:
€100
Izplačilo:
96.67%
Mobilno:
4.9
Obiščite zdajSlotimo recenzija kmalu
3 22bet
4.9
Bonus:
€122
Izplačilo:
97.25%
Mobilno:
4.9
Obiščite zdaj22bet recenzija
4 bet365
4.8
Bonus:
€25
Izplačilo:
97.15%
Mobilno:
4.8
Obiščite zdajbet365 recenzija

*Sign up, deposit €5* or more to your account and bet365 will match your qualifying deposit in Bet Credits (up to €25*) when you place qualifying bets to the same value and they are settled. New customers only, T&Cs apply.

*18+ Platia pravidlá a podmienky!

Kaj je draw no bet in kako jo igrati?

Za igranje draw no bet stav je najbolj priljubljen šport nogomet, najdejo pa se tudi drugi športi. Med drugim najdemo draw no bet pri hokeju ter nekaterih drugih športih. Prednost tovrstnih stav je v tem, da se možnost remija eliminira, ostaneta pa le dve možnosti za zmago: zmaga domače ekipe ali zmaga gostujoče ekipa. Draw no bet predstavlja odličen in predvsem varen način, katerega se poslužujejo predvsem poznavalci in tisti, ki hočejo na določeno ekipo staviti z varovalko. Glavne značilnosti draw no bet stav so:

Draw no bet ponuja praktično vsaka stavnica. Pri naši stavnici se ta način stave imenuje dvostranska stava, v nekaterih primerih pa jo lahko odigramo tudi kot single stavo. V več primerih pa najdemo draw no bet stave v stavnih listkih, ali pa kot del stav v živo.

Primer draw no bet

Poglejmo si konkreten primer iz sveta nogometa. Za primer poglejmo tekmo med Arsenalom in Watfordom. Na tej tekmi je favorit za zmago Arsenal, kar naznanja tudi kvota 1.68. Arsenal igra doma, kar pomeni da je prednost še večja. Toda nekateri stavničarji niso prepričani o zmagi domače ekipe, zato ocenijo, da lahko Watford na tej tekmi preseneti.

Kvote bi izgledale takole:

Zmagovalec tekme Arsenal REMI Watford
Kvota 1.68 4.40 5.60

To so kvote za 1x2 stave, torej so vsi tri izkupički možni. Kot pa smo že dejali, je imamo pri draw no bet samo dve izbiri: 1 ali 2. Če se odločimo za draw no bet na Arsenal, potem smo se odločili da ima za zmago večjo možnost domača ekipa. Če bi zmagal Arsenal, bi bila stava dobitna, če pa bi prišlo do remija, bi bila stava stornirana. Nekateri drugi pa vidijo več možnosti za zmago gostujoče ekipe, zato se odločijo za stavo 2. Kvote so višje, v primeru remija pa se stava prav tako stornira.

Tako bi izgledale stave za draw no bet:

Zmagovalec tekme Arsenal Watford
Kvota 1.28 4.30

Recimo, da izberemo opcijo 1 (Arsenal 1.28). Če izberemo to stavo, potem za zmagovito stavo potrebujemo stavo Arsenala. V primeru remija bi bila kvota stornirana, in bi se vrnila na vrednost 1.

Če izberemo opcijo 2 (Watford 4.30), bi bila ta stava zmagovita samo v primeru zmage Watforda. Če zmaga Arsenal ali je rezultat neodločen, potem stava ne bi zmagala. Za novejše ljubitelje stav se ta koncept zdi precej kompliciran, a je v resnici zelo preprost. Gre v bistvu za stavo podobno 1x2 stavam z varovalko v primeru remija.

Je pa draw no bet alternativa stavni opciji azijskemu handicapu 0, ki tudi pomeni draw no bet. Tudi v tem primeru se ob remiju stava stornira, vaše vplačilo na stavo pa se povrne na vaš stavni račun.

Zakaj se uporablja draw no bet?

Draw no bet - razloženo

Draw no bet strategija je znana predvsem po tem, da gre za dokaj varno stavo. V vsakem primeru remija na tekmi se stava stornira, če pa ne želimo odigrati stave 1x2, lahko mirno položimo draw no bet, ali dvostransko stavo.

Velikokrat je to varen način stav za tiste, ki so sicer prepričani v zmago favorita, a želijo svojo stavo zavarovati v primeru remija med tema dvema ekipama. Če kvote dovoljujejo, lahko pri favoriziranih ekipah dobimo kvote med 1.20 in 1.30, možnosti za zmago te stave pa so precej visoke. Zato draw no bet stave velikokrat vidimo pri stavah z visokimi vložki.

Po drugi strani pa je draw no bet kot naročena za tiste stavničarje, ki radi igrajo na outsiderje. V primeru tekme med Arsenalom in Watfordom je to druga ekipa. Če bi želeli igrati na drugo ekipo, pa vseeno nismo povsem prepričani o zmagi druge ekipe, potem lahko igramo draw no bet. Druga alternativa je double chance stava, oziroma x2 stava, a so kvote za to precej nižje. Draw no bet je stava, ki je lahko zelo dobičkonosna, če je dobitna.

Možnosti iger v živo s to strategijo

Draw no bet je odlična opcija za stave v živo. To pa predvsem zato, ker predstavlja relativno varno stavo na tiste ekipe, ki izgubljajo, a so bili pred tekmo favoriti za zmago. Pri stavah v živo delujejo te stave enako kot pri ostalih stavah: v primeru remija je stava stornirana, v primeru zmage pa je stava lahko zelo dobičkonosna.

Poglejmo si konkreten primer. Recimo, da hočemo staviti na tekmo v živo francoske nogometne lige med ekipama PSG in Toulouse. Po prvem polčasu vodi gostujoča ekipa Toulousa, kar je veliko presenečenje, in sicer z 0:2. Kvota na PSG pred tekmo za zmago je bila 1.08, tako da je rezultat zelo presenetljiv.

Tu pa se nam pojavi izjemna priložnost za draw no bet stavo, saj je možnost, da domača ekipa tekmo preobrne, precej visoka. Recimo, da je v 60. minuti rezultat še vedno 0:2 za gostujočo ekipo. V tem trenutku pa se odločimo, da bomo odigrali draw no bet stavo na PSG.

Kvote izgledajo takole:

Zmagovalec tekme PSG Toulouse
Kvota 2.00 1.90

Torej je kvota za draw no bet zelo lepa. Odigramo draw no bet na PSG, kar pomeni da potrebujemo za zmago stave preobrat domače ekipe. Stava bo dobitna le v primeru končne zmage PSG-ja. Če se tekma konča z remijem, recimo z 2:2, potem je stava stornirana. Če pa ekipa PSG zmaga z 3:2 ali s kakršnim koli drugim rezultatom, potem je stava dobitna.

Kot vidimo je priložnost za dobitek zelo lepa, saj se nam ponujajo precej lepe kvote. Lahko bi odigrali direktno zmago prve ekipe, a bi v tem primeru ob remiju izgubili prav vso vplačilo na stavo. Z stavo draw no bet pa lahko stavo nekoliko zavarujemo v primeru remija, saj se nam takrat vplačilo na stavo povrne na naš stavni račun.

Lahko bi sicer izbrali stavo double chance na prvo ekipo (1x), a lahko pri stavi draw no bet izkoristimo zelo visoke kvote.

Draw no bet strategija

S stavami na draw no bet lahko igramo na kar nekaj zanimivih strategij. V vsakem primeru lahko dobimo precej lepe kvote, predvsem pri stavah, ki so na outsiderje. Ponuja pa nam varovalko za tiste stave, kjer se končajo z remijem.

Strategija pri teh stavah je lahko takšna, da iščemo tiste ekipe, kjer imajo outsiderji več možnosti za zmago, kot nam pravijo kvote same. Lahko pa, po drugi strani, igramo tudi stave na favorite, a bodo kvote precej nižje. Je pa stava v tem primeru veliko varnejša.


Zaključek

Draw no bet je zelo zanimiv način igranja stav. Z nekaj premisleka in analize lahko najdemo kar nekaj dobrih stav z draw no bet. Še posebej je draw no bet zanimiv pri stavah v živo, kjer favorizirana ekipa na tekmi izgublja. V vsakem primeru pa je to eden izmed najbolj priljubljenih načinov igranja stav pri nas, kot tudi po celem svetu.

Druge strategije športnih stav
open
Top