Posodobljeno na:

E-stave Recenzija - edine licencirane slovenske stavnice

E-stave je priljubljena slovenska stavnica, ki jo organizira Športna loterija d.d. in je edina stavnica z licenco pri nas. V tem članku bomo pregledali vse specifikacije te stavnice in opisali vse njene prednosti in slabosti ter kako se prijaviti, napraviti nakazilo in odigrati stavo.

Prikaži več

Ker je E-stave edina licenčna stavnica pri nas, ima zato tudi največ uporabnikov v Sloveniji. Poleg tega pa je zelo priljubljen portal zaradi tega, kej je zelo dosegljiv in ima tako mobilno stran kot tudi spletno stran. Lahko pa na tej stavnici odigramo na mnogo načinov.

Ena opcija je seveda preko spleta, lahko pa odigramo stavne listke tudi na raznih trafikah, na bencinskih črpalkah Petrol, OMV ter na drugih podobnih mestih. Pa si poglejmo vse podrobnosti o stavnici e-stave.com in ali je ta stavnica dobra za uporabo ter razlogi zakaj je ali zakaj ni.

Prikaži manj
E-stave
1
 • Različni stavni trgi
 • Stave na konjske dirke
 • Zadnji rezultati in statistika
Uredba
 • Načini plačila:
*Pogoji uporabe so v veljavi! 18+
Bonus: 1
Výbery: 1
Vklady: 1
Meny: 1
Software: 1
Ľahké používanie: 1

Kako priti na stavnico (ali potrebujemo alternativni link)

Stavnico e-stave lahko najdemo na spletni strani https://www.e-stave-com. Kar odlikuje slovensko stavnico je dejstvo, da je precej lahko dostopna za uporabnike iz Slovenije in ne potrebujejo dodatnih alternativnih linkov.

Na voljo je tudi mobilna spletna stran – https://m.e-stave.com. Glede na to, da je stavnica slovenska, se nanjo lahko prijavijo slovenski državljani, kot tudi državljani drugih držav. Stran je solidno urejena in precej lahko dostopna. Ker gre za edino licencirano stavnico pri nas pa ne potrebujemo alternativnega linka; dostopna je preko prvotnega link, ki je naveden zgoraj, prav tako pa za mobilne naprave.

Kdo izdaja licenco za stavnico?

Stavnica e-stave.com je v zasebnem lastništvu, ki si ga delijo Smučarska zveza Slovenije, Olimpijski komite Slovenije, Pošta Slovenije, Loterija Slovenije in Nogometna zveza Slovenije. Velja za edino licencirano stavnico v Sloveniji – licencirana je torej s strani slovenske vlade in je pod nadzorom društva Športna Loterija d.d.

Stavnica za varno vplačevanje in izplačevanje uporablja sistem SSL preko strani GeoTrust, ki omogoča varno uporabo strani in vplačevanje in izplačevanje denarja.

Proces registracije je dolg

E-stave

Na stavnico se lahko registriramo tako, da pritisnemo na gumb »postani član«, ki ga najdemo v desnem zgornjem kotu, ko vstopimo na stavnico. Nato se nam odpre obrazen, ki ga je potrebno izpolniti. Postopek registracije nam lahko vzame kar precej časa, saj je ta obrazec precej dolg in potrebno je vpisati precej podatkov. Najprej moramo vpisati osebne podatke o novem članu – ime, priimek, datum rojstva in davčno številko, ki zagotavlja, da ste ta oseba vi.

Nato moramo dodati kontaktne podatke osebe – naslov prebivališča, kraj in poštna številka ter občina prebivališča ter naš elektronski naslov in osebno mobilno številko. Ko končamo s temi podatki, nas čakajo še ostali osebni podatki, kot so kraj rojstva, državljanstvo, spol in status osebe.

Kar je prednost stavnice je dejstvo, da se lahko verificiramo že ob registraciji sami, kar je pri drugih stavnicah potrebno storiti pozneje. To storimo tako, da oddamo podatke iz našega osebnega dokumenta – lahko uporabimo osebno izkaznico, potni list ali vozniško dovoljenje. Nato za lažjo verifikacijo ter za izplačila iz računa izpolnemo še naš TRR račun oziroma številko.

Na koncu pa še določimo uporabniško ime, geslo in vzdevek za naš račun in s tem je registracija končana. Registrirajo pa se seveda lahko samo osebe, starejše od 18 let.

Kako vplačati in izplačati na in iz računa?

E-stave

Za vplačila in izplačila lahko uporabimo več načinov. Pri vplačilu na vaš konto lahko uporabite več metod. Za vsako metodo posebej pa veljajo določeni minimalni zneski, ki jih lahko vplačate. Lahko vplačamo z vplačilnim listkom, ki ga lahko kupimo na raznih prodajnih mestih – Petrol, trafike in ostala podobna prodajna mesta. Nato imamo možnost vplačila z VALU platforma, pa z platformo Abanet, pa Klik NLB, Skrill in mBills platformami. Seveda pa obstaja tudi klasičen način vplačila s karticami, kjer boste potrebovali omogočen varen način spletnega plačevanja s strani vaše banke, ter nazadnje vplačilo z Moneto.

Pri izplačilih pa imamo nekoliko manj opcij. Prvi način izplačila je izplačilo na vaš osebni račun, to je račun, ki ste ga navedli ob registraciji. Pri tem je minimalni znesek izplačila 5€. Nato si lahko denar izplačamo na prodajnem mestu e-stav. Naslednja opcija je izplačilo s pomočjo platforme Skrill, kjer je najnižje možno izplačilo 10€. Nazadnje pa lahko izplačilo napravimo še z aplikacijo mBills, ki jo lahko napravijo seveda samo uporabniki te aplikacije. Minimalni znesek pri tem načinu je 5€.

Glede časa vplačil in izplačil se roki gibljejo, za nekatere metode poteka hitreje kot za druge. Večina vplačil je instantna, pri izplačili pa moramo počakati 2 do 3 delovne dni. Če želimo izplačilo napraviti na prodajnem mestu, potem se rok za izplačilo dobitnega listka izteče po 67 dneh. Provizije in davki pri stavnici e-stave.com so precej visoke, vračunajo pa se že, ko mi odigramo stavo.

Kako napraviti vplačilo? Na začetni strani spletne strani pritisnemo na gumb »vplačilo«, ki ga najdemo v desnem zgornjem kotu, nato izberemo način vplačila in znesek. Izplačilo napravimo s pritiskom na gumb »izplačilo«, ki ga najdemo v desnem zgornjem kotu. Izberemo način izplačila ter znesek in nato počakamo, da bo izplačilo dokončano.

Kako je urejena stran stavnice? Ali je funkcionalna?

Kar se tiče dizajna spletne strani e-stave.com, lahko rečemo, da je precej dobro urejena, saj je bila spletna stran prenovljena nedolgo nazaj. Sama stran je precej pregledna in zlahka najdemo stvari, ki jih potrebujemo. Na levi strani lahko izberemo in poiščemo vse dogodke, ki jih stavnica pokriva. Na sredini strani najdemo športne stave in dogodke, na katere lahko odigramo, na desni strani spletne strani pa najdemo razne bonuse ter druge promocije.

Stran je tudi dokaj funkcionalna in deluje precej hitro. Lahko bi rekli, da sta dizajn in funkcionalnost spletne strani ena izmed njenih prednosti. Je pa res, da so mnoge tuje spletne stavnice precej bolje urejene kot portal naše edine uradne stavnice. Na zgornjem oddelku spletne strani najdemo vse najpomembnejše podstrani. Tu lahko urejamo svoj konto, napravljamo vplačila in izplačila, izbiramo katere igre bomo igrali (športi, stave v živo, e-igre, colossus itd.) ter najdemo ostale pomembne informacije. Lahko rečemo, da je dizajn ena izmed prednosti med sicer drugimi mnogimi ne tako pozitivnimi stvarmi stavnice e-stave.

Ali dobimo pri registraciji bonus?

E-stave

Na stavnici E-stave ne najdemo mnogih bonusov, kot jih lahko najdemo na drugih stavnicah. So pa vseeno nekateri bonusi, ki lahko pritegnejo nove stranke. Najprej imamo tu bonus za nove člane. Ta bonus lahko prejmejo le člani, ki so na novo registrirani na stavnico ter še niso opravili svojega prvega nakazila. Bonus za nove člane je sicer dobra iniciativa za nove člane, toda je ta bonus pri stavnici e-stave.com bolj simboličnega pomena kot pa kaj drugega.

Pri tem bonusu lahko pri nakazilu, ki je lahko največ 5€, dobimo 50% prvega nakazila. Torej je najvišji možni bonus, ki ga lahko dobimo ob prvem nakazilu 2,5€. Simbolično. Občasno so tu še ostale nagrade. Ob rojstnem dnevu dobimo »darilo«, kar je možnost igranja v nekaterih e-igrah, ali pa dobimo nekaj spinov v teh igrah. Tu je še nagradna igra prvak dneva – tu dobi dnevno 10 naključnih igralcev možnost, da dobijo 10€ na njihov konto (v primeru da odigrajo eno igro za 0,10€).

Še najbolj uporaben bonus je bonus dobitek pri določenih stavah, ki jih najdemo v bonus ponudbi. Če odigramo nekaj stav iz bonus ponudbe, dobimo nekaj dodatnega zaslužka. Na splošno pa so bonusi pri e-stavah zelo daleč od bonusov, ki jih lahko dobimo na drugih tujih stavnicah. Bonusi sicer so, vendar so ti pogosto bolj simbolične narave.

Stavne možnosti na E-stave

Stavne možnosti na E-stave so precej omejene. Lahko bi rekli da je to področje največja slabost te stavnice in tu daleč zaostaja za drugimi spletnimi stavnicami. Velikokrat sem osebno želel staviti na portalu e-stave.com, a me je njihova ponudba preprosto odvrnila od tega, še posebej potem, ko sem videl ponudbo na stavnicah kot so bet365 ali William Hill, kjer imamo malo morje stavnih možnosti.

Pri večini dogodkov lahko najdemo poleg 1x2 stav še približno 10 ali 15 drugih stavnih možnosti. Za primerjavo, na stavnici bet365 pri nekaterih dogodkih najdemo več kot 100 stavnih možnosti. Velikokrat pa je na stavnici še veliko manj možnosti – pogosto samo 1x2 stave.

Poleg 1x2 stav lahko odigramo stave na over/under 1.5, 2.5 in 3.5 gola, handicap (klasični), potem točen rezultat, stave na polčase, oba data gol ter goli ekipe. Včasih najdemo tudi stave na strelce. Velik manko pri stavnih možnostih so azijski hendikepi, stave na kote in kartone ter ostale podobne možnosti. Kar se tiče stavnih možnosti, je stavnica E-stave daleč zadaj za drugimi stavnicami.

Izbor športov je dovolj širok za zadovoljivo izkušnjo

Kar se tiče športnih dogodkov, je izbire dovolj da odigramo stave na bolj pomembne športne dogodke, vseeno pa je tu primanjkljaj stavnih dogodkov, še posebej ko stavnico e-stave primerjamo z drugimi, tujimi stavnicami.

Najbolj priljubljen športi za stave slovenija so nogomet, košarka in tenis. Tu imamo dokaj soliden izbor dogodkov iz najpomembnejših športnih tekmovanj. Poleg teh treh športov pa lahko stavimo na rokomet, hokej, odbojko, rugby, baseball, golf, boks, kolesarstvo in rally.

Sicer je to število športov dokaj zadovoljivo, a še vedno nezadostno da bi lahko to stavnico postavili ob bok k tujim stavnicam. Po mojem mnenju je to, da je število športnih dogodkov omejeno in število stavnih možnostih prav tako, velik minus za stavnico. V tem trenutku ne vidim razloga, da bi to stavnico uporabili pred drugimi stavnicami, kar se tiče kvantitete same, pa tudi kvalitete.

Kako poteka postopek igranja stav?

Stave lahko izbere iz stavne ponudbe, ki jo najdemo na sredini spletne strani. Na desni strani vidimo stavni listek. Če je na stavnem listku več dogodkov, se nam prikaže kvota. Lahko odigramo kombinacijsko stavo, ki je najpogostejša in verjetno najbolj priljubljena stava. Na stavni listek lahko damo od 2 do 16 stav za kombinacijsko stavo. Pred kratkim so uvedli možnost stave na le 2 stavi, t.i. »double« stavo. V nekaterih primerih lahko odigramo tudi »single« – stavni listki z le eno stavo. Ta pa ni možna za vse stavne dogodke – le za dogodke, ki imajo simbol črke S pred njimi.

Poleg kombinacijske stave imamo tu še sistemsko stavo. Recimo da odigramo 3 izbore na stavni listek in želimo neko varnost v primeru, da 1 dogodek na stavnem listku zgreši. Potem lahko uporabimo sistemsko stavo – poleg enega zgrešenega dogodka lahko odigramo tudi na več zgrešenih dogodkov v primeru, da smo na stavni listek dali več dogodkov. Se pa kvote v tem primeru precej znižajo, seveda. Kombinacijske stave in sistemi so na portalu e-stave dokaj omejene na osnovne izbore.

Ali lahko na stavnici igramo tudi v živo?

Možnost stav v živo na spletni stavnici e-stave je precej nova implementacija, ki je bila dodana v zadnjih dveh letih. Pred tem te možnosti na stavnici sploh ni bilo. Sedaj imamo možnost stav v živo. Če odpremo stran stav v živo, lahko tu najdemo vse stavne dogodke, na katere lahko stavimo »live«. Pogosto je seznam dogodkov v živo okrnjen v primerjavi z ostalimi stavnicami, a vseeno so stave v živo dobra implementacija stavnice.

Poleg stavnih možnosti, ki jih imamo za vsak dogodek, se nam tu izpišejo še statistika za vsak dogodek. Kvote so tu sicer precej podobne kot na tujih stavnicah, a je stavnih možnosti in stavnih dogodkov precej manj. Kar se tiče live streamov in komentarja, tega na tem portalu ne bomo našli. Sistem za stave v živo je sicer precej osnoven in okrnjen, toda velika poteza za to stavnico je že to, da ta sistem obstaja.


Ali obstaja mobilna aplikacija?

Mobilne aplikacije za portal e-stave.com sicer ni, toda obstaja spletna stran, ki je narejena za mobilne naprave. Najdemo jo na https://m.e-stave.com. Ta mobilna stran je precej podobna klasični spletni strani za stave.

Stavne možnosti in dogodki so sicer lepo predstavljeni in dobro vidni, toda je funkcionalnost spletne aplikacije e-stave precej omejena. Pogosto ta aplikacija zamrzne in tudi na splošno je dokaj slabo optimizirana za mobilne naprave in deluje dokaj počasi.

Mobilna stran sicer prikazuje vse stavne dogodke in vse strani, ki jih ponuja tudi klasična stran stavnice, a je mnogokrat mobilna aplikacija precej počasna. Lahko so prijavimo z istim računom, kot na klasični spletni strani. Bonusa za uporabo mobilne strani ni.


Za varnost skrbi SSL enkripcija

Varnost na spletni strani E-stave nam omogoča uporaba sistema SSL s strani podjetja GeoTrust. Povezava uporablja sistem TLS 1.2. Tako so naši podatki zavarovani in uporaba strani je precej varna.

Ni nam potrebno skrbeti za morebitno izgubo podatkov, pa tudi vplačila so precej varna, še posebej vplačila s kartico, za kar potrebujemo verifikacijo s strani naše osebne banke.


Podpora strankam

Podpora strankam je nedvomno eden izmed najbolj pomembnih faktorjev ko se odločamo o kvaliteti in varnosti uporabe stavnice. Na stavnici je opcij za kontaktiranje podpore strankam precej malo. Najbolj se tu pogreša pogovor v živo, ali t.i. »live chat«, ki je mogoč na večini drugih stavnic.

Podporo strankam lahko kontaktiramo preko telefonskega klica na številko 014748800, ali preko spletne strani, kjer vas pričaka obrazec, ki ga izpolnite z vašim imenom in priimkom ter vprašanjem za podporo strankam. Preostala opcija je, da podjetju napišete pismo.


Zaključek

Za zaključek preglejmo pluse in minuse stavnice E-stave:

Pluse
 • Dobro urejena spletna stran z dobrim dizajnom
 • Edina licencirana stavnica v Sloveniji
 • Zanesljivost
Minusi
 • Malo stavnih možnosti
 • Malo športnih dogodkov
 • Nizke kvote
 • Podpovprečna podpora strankam
 • Visoki davki in marže
 • Nizki dobitki
 • Malo vplačilnih in izplačilnih možnosti

Kot lahko vidimo je stavnica e-stave.com precej podpovprečna stavnica, še posebej v primerjavi z večjimi tujimi stavnicami. V tem trenutku na žalost ni veliko razlogov, zakaj bi izbrali to stavnico pred ostalimi tujimi stavnicami. E-stave je še vedno zanesljiva stavnica, ki ponuja dovolj stavnih dogodkov za igranje, a še vedno je daleč za ostalimi stavnicami.

Naša najboljša ponudba stavnic
open
Top