Posodobljeno na:

Sportne stave placilo Visa in Mastercard – Pregled pristojbin in varnost

Izmed vseh načinov plačila sta najbolj popularna načina plačila preko kartic Visa in Mastercard. Sportne stave placilo Mastercard je zelo zanesljivo in varno, poleg tega pa je tudi najhitrejši način plačila za mnoge igralce.

Če ste eden izmed tistih igralcev, ki še vedno prisegate na plačila preko kartic in ne zaupate raznim spletnim plačilom, potem si boste v tem članku lahko prebrali vse, kar se tiče plačil s karticami.

*18+ Platia pravidlá a podmienky!

Stavnice s kartičnimi plačili in posebne ponudbe

Ali lahko najdete posebne ponudbe in ostale ponudbe, ko plačujete preko kartic Visa in Mastercard? To nas bo zanimalo v tem odstavku.

Plačilo s kartico Mastercard in VISA

Debetna kartica in kreditna kartica sta daleč najbolj priljubljena načina plačevanja na spletu. Ta način plačila nudi praktično vsaka stavnica na svetu, saj gre za standarden način plačevanja. Je pa tudi eden izmed najvarnejših, saj so ta plačila pogosto dobro zavarovana in šifrirana s strani uporabnikove banke.

Športne stave plačilo Visa in Mastercard boste našli praktično povsod. Gre za najbolj standarden način plačevanja, resnica pa je tudi, da za ta način ne boste pogosto našli posebnih ponudb pri plačevanju. Obenem pa velja omeniti to, da boste na vsaki stavnici preko tega načina plačila lahko koristili tudi vse bonuse, ki veljajo na tej stavnici.

Ti dve plačili nudijo vse največje stavnice na svetu: bet365, bet-at-home, 22bet, Tipsport, William Hill, on ostale stavnice, ki so na voljo za slovenske igralce. Te lahko najdete na naši spletni strani, kjer vam nudimo recenzije teh stavnic.

Kako prenesti denar in napraviti nakazilo?

Plačila preko debetne kartice in kreditne kartice Visa ali Mastercard je precej preprosto. Pri teh plačilih je potrebno vpisati podatke vaše kartice in vaše osebne podatke, nato pa je plačilo lahko izvedeno.

Tu je zelo pomembno omeniti, da je pri plačilih veliko odvisno tudi od vaše banke. Zna se zgoditi, da boste namreč pred uporabo spletnih plačil preko kartic morali na vaši banki urediti možnost plačevanja prek spleta.

Pri nekaterih bankah, kot pri na primer Nova KBM, boste lahko uporabljali možnost varnega spletnega nakupa, kjer boste morali za nakup vnesti kodo, ki jo boste prejeli preko SMS sporočila. To funkcijo lahko uporabite tudi pri ostalih bankah, vendar boste to funkcijo morali omogočiti, preden boste lahko plačevali.

Takole na primer izgleda plačevanje s kartico na e-stave.com:

Plačevanje s kartico na e-stave.com

Kot vidite, boste tu morali vnesti nekatere ključne podatke za plačilo: številka vaše kartice, veljavnost, in CVC številko, ki jo najdete na zadnji strani kartice. Nato boste lahko plačilo potrdili, če imate vključeno varno spletno plačevanje, potem boste morali vnesti tudi kodo, ki jo boste prejeli preko sporočila.

Pristojbine in marže pri plačilih s kartico

Ali je pri plačilu s kreditno kartico pristojbina ali kakšna posebna marža?

Pristojbine pri spletnih plačilih so odvisne od dveh večjih faktorjev:

  • Pristojbine, ki jih plačate stavnici
  • Pristojbine, ki jih plačate banki

Pri vsem tem je zelo pomembno, katero banko in kartico uporabljate za spletne nakupe. Navadno je sama pristojbina skrita v samem znesku nakupa, saj je za vsak nakup potrebno plačati pristojbino, ki gre vaši banki. Navadno je ta znesek dokaj nizek (nekaj centov), je pa tudi odvisno od načina plačila in banke, ki jo uporabljate.

Potem pa je tu tudi dejstvo, katero stavnico uporabljate za igranje stav. Nekatere stavnice teh pristojbin nimajo, nekatere imajo nizke pristojbine. Navadno se te marže plačajo banki in ne stavnici, tako da je ta faktor manj pomemben.

Dejstvo, da so pri plačevanju s karticami nizke marže in pristojbine, je zelo pomembno za mnoge igralce. To vam daje možnost, da privarčujete nekaj tudi na tem. V primerjavi z, na primer, paysafecard ali PayPal so pristojbine pri plačilih s karticami precej nižje, kar pomeni, da boste pri teh plačilih tudi nekaj privarčevali.

Časi vplačil in izplačil s karticami

Ena izmed največjih prednosti uporabe kartic za spletno plačevanje je njihova hitra in preprosta uporaba.

Pri plačilu s karticami je transakcija navadno instantna, tako da vam na prenos denarja ni potrebno čakati. To je predvsem značilno za vplačila na vaš igralni račun, kjer boste videli, da so vplačila napravljena v trenutku, tako da boste lahko pričeli igrati takoj.

Pri izplačilih pa je nekoliko drugače. Če želite prisvojeni denar iz vaše stavnice prenesti na vašo kartico, potem boste morali čakati 2-3 dni, da se izplačilo zaključi. Čas izplačila je predvsem odvisen od mednarodnih transferjev in zasedenosti bank, a vendar je ta čas več ali manj spoštovan.

Ko se na novo stavnico prijavite, boste navadno pred plačilom s kartico morali napraviti tudi verifikacijo vašega računa. Ta lahko traja nekaj dni. Poleg tega boste morali na vaši banki urediti tudi plačila preko spleta, saj nekatere kartice ne dovoljujejo plačil prek spleta brez tega, da bi to uredili na banki.

Prednosti in slabosti plačil s karticami

Plačila s karticami imajo svoje prednosti in slabosti, tako kot vsi ostali načini plačila. Poglejmo si prednosti plačil s karticami.

Plusi
  • Hitra vplačila na stavnice
  • Preprosta uporaba
  • Nizke marže in pristojbine
  • Skoraj vsaka stavnica na svetu uporablja ta način plačila
  • Standarden način plačila za veliko večino igralcev

A kljub vsem prednostim tega načina plačila so tu tudi nekatere slabosti plačila s karticami. To so nekatere slabosti plačil s karticami:

Minusi
  • Varnost – pri uporabi vaše glavne kartice riskirate vsa ostala sredstva na kartici
  • Izplačila trajajo 2-3 dni
  • Pri banki morate omogočiti spletno plačevanje

To so nekatere značilnost, prednosti in slabosti plačevanja s karticami. Če povzamemo vse skupaj lahko ugotovimo, da je plačevanje s karticami najbolj priljubljen način plačila na svetu. Gre za instantna nakazila z nizkimi maržami in preprosto uporabo, saj lahko ta način uporablja praktično vsak, ki ima kartico.

Na drugi strani so nekateri igralci zaskrbljeni glede varnosti uporabe kartic za plačila na spletu. Poleg tega izplačila trajajo dlje, kot pri nekaterih drugih načinih izplačila. Poleg tega boste morali ta način omogočiti na vaši banki, preden ga boste lahko uporabili.

Ali so plačila s karticami varna?

Debetna kartica stave – ali je to varen način plačila?

Načeloma bi lahko rekli, da gre za precej preizkušen in varen način plačila. Vaša plačila bodo zavarovana preko robustnih sistemov, ki skrbijo za vašo varnost. Poleg tega je tu še zaščita s strani vaše banke, kjer boste morali vpisati posebno unikatno kodo, ki jo boste prejeli preko SMS sporočila, ki zagotavlja dodatno varnost.

Toda vseeno boste tu izpostavljeni določenim rizikom, saj boste lahko vedno tarča spletnih prevar in raznih sumljivih plačil na spletu. Zato je zelo pomembno, da s karticami plačujete le na straneh, katerim zaupate. Navadno imajo večje in bolj zanesljive stavnice dobro urejeno varnost pri plačevanju s karticami na spletu.

Dodaten nasvet za plačevanje s karticami na spletu je, da uporabljate predplačniško kartico, ki vam omogoča dodaten nivo varnosti. Na to kartico lahko naložite nekaj denarja in potem lahko plačujete varno in zanesljivo brez skrbi, da bi vašo kartico okradli, saj bo le-ta prazna.

FAQ

Plačilo s karticami vam bo na voljo na praktično vsaki stavnici na svetu. Gre za najbolj standarden način plačila na svetu, zato boste ta način uporabili na skoraj vsaki strani na svetu. Bodite pozorni na varnost stavnice, kjer uporabljate ta način plačila.

S karticami lahko plačujete pri praktično vsaki večji banki pri nas: Deželna banka Slovenije, NLB, Nova KBM, ter tudi tujimi bankami, v kolikor jih uporabljate.

S karticami plačujete na straneh, ki imajo plačila s karticami urejena. Zelo pomembno je, da ste sigurni, da so vaša plačila zavarovana. Zato vam priporočamo, da s karticami plačujete le na stavnicah, katerim zaupate. Poleg tega poskrbite za dodatno varnost, ki jo lahko uredite na vaši banki, če plačujete s karticami.

open
Top