Posodobljeno na:

Športne stave plačilo paysafecard – Pregled

Plačevanje za športne stave prek spleta je vedno povezano z dodatnimi riziki. Prav vsak igralec, ki igra športne stave, bi se rad prepričal, da njihovo igranje stav in vplačevanje denarja poteka karseda varno in zanesljivo.

In prav tukaj pride v poštev plačilo z paysafecard, ki velja za eno izmed najbolj zanesljivih plačil na spletu. Kaj je paysafecard in kako poteka plačilo z paysafecard za športne stave, ter katere stavnice nudijo to opcijo?

Vse to boste izvedeli v tem članku.

*18+ Platia pravidlá a podmienky!

Kje lahko plačujem s paysafecard – Stavnice in ponudbe

paysafecard je verjetno eden izmed najbolj varnih načinov plačila na spletu. Plačilo s tem načinom je preprosto: kartico paysafecard lahko vplačate v katerikoli trgovini ali trafiki, kjer jih prodajajo. Nato pa lahko izkoristite preko 16-mestne številke, ki vam bo denar nakazala na vaš stavni račun ali na vaš račun.

paysafecard plačila

Kje lahko plačujem s tem načinom plačila, vas morda zanima?

Dobra novica je, da ta način plačila nudi nekaj zelo zanimivih stavnic, kot so:

Navadno za vplačilo preko tega načina ne boste prejeli kakšnih posebnih ponudb, se pa včasih razlikujejo limiti za plačilo preko tega plačila od ostalih načinov plačila. Včasih je najnižje možno vplačilo nekoliko višje od ostalih načinov plačila, a vendar to verjetno ni prevelika ovira za večino igralcev.

Poleg tega je potrebno vedeti, da nekatere stavnice ne podpirajo izplačila denarja iz vašega računa na vaš paysafecard račun. To morate preveriti, preden se odločite za plačilo preko tega spletnega načina plačila.

Registracija in verifikacija paysafecard – Korak za korakom

Sedaj si poglejmo korake, ki jih morate narediti, da napravite svoj račun za paysafecard. Registracija je precej preprosta, vendar boste morali vedeti, da boste za popolno uporabo vseh funkcij na tej strani morali vaš račun tudi verificirati.

Prvi korak je ta, da greste na slovensko verzijo strani.

Nato boste morali klikniti na gumb »Registriraj se« v desnem zgornjem kotu. Če pa že imate račun na tej strani in se hočete vanj le vpisati, potem kliknite na »Prijava«.

V naslednjem koraku boste morali vpisati vašo e-pošto in ime vašega računa, in nastaviti geslo za vaš račun. Nato boste na vaš email naslov prejeli kodo za potrditev vašega računa.

V naslednjih korakih boste morali še vpisati nekatere vaše podatke, kot so vaše ime, priimek, naslov prebivališča, ter ostali podatki za prijavo. Končno boste morali napraviti še verifikacijo, ki se jo opravi preko pošiljanja kopije vašega osebnega dokumenta. Ta verifikacija sicer lahko traja nekaj dni, a je navadno kar hitra.

S tem pa bi morala biti registracija vašega računa zaključena.

Kako prenesti denar in izvesti plačilo

Športne stave plačilo paysafecard je preprosto. Tu si bomo pogledali, kako unovčiti paysafecard in kako igrati stave preko tega načina plačila.

Z paysafecard lahko plačujete preprosto, dokler imate račun na tej strani. Dobra stvar tega načina plačila je, da lahko kartice za ta način plačila kupite na bencinski črpalki ali v trafiki in jo potem dodate na vaš račun, tako da je riziko precej nizek. Poleg tega lahko s tem načinom plačujete tudi brez registracije, a le do zneska €50.

Prvi korak plačevanja s tem načinom plačila je ta, da kartico kupite na bencinski črpalki ali v trafiki, kjer jo prodajajo. Te kartice lahko kupite v različnih vrednostih: €10, €25, €50, ali €100.

Za plačilo z paysafecard imate dve opciji:

  • Lahko denar prenesete na vaš račun in ga unovčite od tam
  • Lahko pa kartico unovčite neposredno na stavnici

Plačevanje preko vašega računa je nekoliko varnejše in bolj zanesljivo, vendar če registracije na želite napraviti, lahko vplačujete tudi brez njega, a le v vrednosti do €50.

paysafecard pristojbine in marže

Pri plačevanju z paysafecard boste pogosto naleteli na marže in pristojbine, še posebej ob nakupu 16-mestnih kartic na trafikah in ostalih prodajalnih mestih, kjer se te kartice prodajajo. Pri večini trgovcev je dodatna provizija ob nakupu kartice €1.

Če imate račun, se vsak 7. dan v mesecu obračuna paysafecard pristojbina v višini €3. To se bo odštelo od vašega dobroimetja.

Poleg tega morate tudi vedeti, da obstajajo razni limiti, če se odločite za plačilo z paysafecard. Kot smo že povedali, lahko s tem načinom plačate le do višine €50, če nimate ustvarjenega računa. Najvišji možni znesek ene kartice je €100, najvišji mesečni limit za uporabnike basic računa je €250. Pri računu Unlimited pa boste imeli letni limit v višini €15.000.

Tu moramo povedati tudi, da lahko naročite tudi kartico paysafecard Mastercard. Za odrasle je največje dobroimetje na tej kartici €5000. Poleg tega lahko za plačila uporabite tudi paysafecard app, ki vam bo prav prišel pri mobilnih plačilih.

Časi plačila in izplačila

Čas vplačila je pri uporabi paysafecard največkrat instanten, prav tako pa je instantno tudi izplačilo na vaš račun, če ga imate.

To je ena izmed večjih prednosti uporabe tega načina plačila – je instantno in je tudi zelo varno, torej gre za odlično kombinacijo obeh prednosti.

Poleg tega je ta način plačila zelo popularen tudi pri ostalih plačilih prek spleta, ne samo pri športnih stavah. Mnogi uporabniki uporabljajo to spletno banko za plačila na spletnih trgovinah in pri ostalih ponudnikih, kjer je nudena ta opcija za plačilo.

Prednosti in slabosti v primerjavi z ostalimi načini plačila

Uporaba paysafecard ima svoje prednosti ampak tudi nekatere slabosti. Poglejmo si, katere so dobre in slabe strani uporabe paysafecard.

Plusi
  • Zelo varna uporaba in nizka možnost nepravilnosti ali kraje denarja
  • Hitra in preprosta uporaba
  • Kartice lahko kupimo v prodajalnah in trafikah povsod po Sloveniji
  • Ta način plačila se uporablja tudi na mnogih drugih spletnih trgovinah in drugje
Minusi
  • Tega načina plačila ne uporabljajo vse športne stavnice
  • Plačati boste morali tudi razne pristojbine in marže pri nakupu kartic
  • Brez računa je limit samo €50

Če iščete varnejšo alternativo karticam, potem je paysafecard lahko odlična opcija, a vendar te opcije ne uporabljajo vse stavnice, kar je manjši minus.

Ali je paysafecard varen za uporabo?

Pri uporabi paysafecard bi lahko rekli, da je ta način plačila zelo varen in zanesljiv, še posebej v primerjavi z nekaterimi ostalimi plačili. Če želite varnejšo alternativo uporabi kartic in ostalih plačil, potem je ta način plačila prava izbira za vas.

Za varnost uporabe skrbi tudi zelo zanesljiv sistem tega podjetja in seveda možnost plačevanja za kartice na fizičnih lokacijah, kar praktično izniči vse negotovosti plačevanja prek spleta. Prav zaradi tega je paysafecard tako zelo priljubljen ne samo pri slovenskih uporabnikih, vendar tudi pri uporabnikih po vsem svetu.

Možnost raznih nepravilnosti oziroma kraje denarja je zelo nizka oziroma praktično nemogoča, če sledite vsem korakom pri plačilu. Poleg tega morate uporabljati tudi strani, ki so varne za uporabo in katerim zaupate. Tako se boste lahko izognili raznim nepravilnostim in ostalim nevšečnostim, ki se vam lahko zgodijo pri plačevanju prek spleta.

FAQ

Prednosti uporabe računa so mnoge. Imeli boste boljši nadzor nad vašimi sredstvi, poleg tega je račun zelo dobrodošel, če preko spleta pogosto plačujete z paysafecard. Na vaš račun lahko napolnite dobroimetje in ga porabite za vaše namene, tudi za plačevanje na drugih trgovinah po spletu kot tudi na športnih stavnicah.

Kartice je možno kupiti po vsej Sloveniji, in sicer po večini trafik in bencinskih prodajaln, kot tudi v drugih trgovinah in tudi drugje. Skupaj je v celi Sloveniji več kot 650.000 prodajaln, kjer lahko kupite kartico paysafecard in jo lahko uporabite takoj.

Da, paysafecard nudi tudi aplikacije za svoje uporabnike. Aplikacijo lahko poberete tako na Google Play Store kot tudi na App Store za uporabnike Apple naprav. Preko aplikacije lahko hitreje naložite sredstva na vaš račun in jih uporabite.

open
Top