Double chance – Kaj to je in ali je to »varna stava«?

Vas zanima, kaj je double chance, in želite izvedeti več o tem načinu igranja stav? Potem ste prišli na pravo mesto. Tu si bomo pogledali vse o tej stavni možnosti, ki za mnoge stavne navdušence predstavlja primaren način igranja stav.

Pravzaprav ni stavnice na svetu ki ne bi ponujala te stavne možnosti. Pri naši stavnici e-stave.com najdemo to stavo pod imenom »dvoznak«, ali »dvoznačna stava«. Torej osnovna kvaliteta te stave je v tem, da na določeni tekmi igramo na dva rezultata in si s tem izdatno povečamo možnost za dobitno stavo.

V mnogih pogledih je double chance stava zelo podobna draw no bet stavi, le da je precej varnejša. Lahko bi rekli celo, da gre za eno izmed najvarnejših stav ko govorimo o stavah na rezultat. Double chance ali dvoznačna stava je način igranja stav, kjer lahko stavimo na dva rezultatska izkupička na eni sami tekmi.

Najboljše stavnice za Double chance (2022)
# Stavnica Bonus* Izplačilo Mobilno Ocena Obiščite
1
22bet
5
Bonus:
€122
Izplačilo:
97.25%
Mobilno:
5
Obiščite zdaj22bet recenzija
2
20Bet
4.8
Bonus:
€100
Izplačilo:
95.25%
Mobilno:
4.8
Obiščite zdaj20Bet recenzija kmalu
3
bet365
4.7
Bonus:
€25
Izplačilo:
97.15%
Mobilno:
4.7
Obiščite zdajbet365 recenzija

*Sign up, deposit €5* or more to your account and bet365 will match your qualifying deposit in Bet Credits (up to €25*) when you place qualifying bets to the same value and they are settled. New customers only, T&Cs apply.

*18+ Platia pravidlá a podmienky!

Kaj je double chance – Možni izidi

V primerjavi z klasičnimi 1x2 stavami je double chance precej varnejša, saj lahko igramo na dva rezultata hkrati. Tako lahko igramo na 1X, X2, ali 12, torej igramo praktično na dva rezultata. Torej stava je dobitna v primeru dveh rezultatov, stavo izgubimo pa samo v primeru, če se zgodi tretji rezultat, ki ga mi nismo napovedali.

Najpogostejši sta stavi 1X in X2, vse več stavničarjev pa uporablja tudi stavo 12. Pri tej stavi stavimo na sledeče rezultate:

Double chance - Športne stave

Sam koncept stave je precej preprost. Gre za tip dvoznačne stave kjer predpostavimo, da ima eden izmed rezultatov tekme manjšo možnost kot ostala dva.

Double chance je zelo priljubljena stava predvsem pri tistih, ki želijo izkoristiti dobre kvote pri ekipi, za katero verjamejo da ne bo izgubila na tekmi. Če so kvote visoke, pomeni da je ta ekipa outsider, a vseeno lahko pride do ugodnega rezultata.

12 dvoznačna stava je poseben način igranja stav kjer predpostavljamo, da do remija na tekmi ne mora priti. Stava je še posebej dobrodošla na tekmah med ekipami, ki že dolgo časa niso imele neodločenega rezultata, ali kjer je možnost remija precej majhna.

Je pa res, da so kvote pri double chance stavah velikokrat precej nizke, kar nam nekako omejuje dobre možnosti za dobitek. A z nekaj dobrega pregleda stavnih dogodkov in statistike lahko tudi pri tej stavi najdemo precej dobre kvote.

Primer double chance stave

Za boljše razumevanje si poglejmo konkreten primer stave double chance. Pri tujih stavnicah bomo ta način stave našli pod imenom double chance, pri naših stavnicah pa pod imenom dvoznak, ali dvoznačna stava.

Poglejmo si tekmo angleške Premier Lige med Norwich Cityjem in Liverpoolom. Na tej tekmi je jasno, da je izrazit favorit za zmago gostujoča ekipa, saj v sezoni še ni izgubila tekme v domačem prvenstvu. Kvote so temu dejstvu primerne:

Zmagovalec tekme Norwich City REMI Liverpool
Kvota 10.5 6.05 1.32

To so kvote za 1X2 stave. Po navadi so dvoznačne stave takoj pod 1X2 stavami, saj gre za zelo priljubljen način stav. Za double chance stave na tej tekmi so kvote sledeče:

Kot vidimo so kvote na zmago ali remi Liverpoola zelo nizke, kar pa ni presenečenje. Možnost, da bo Liverpool na tej tekmi zmagal ali vsaj remiziral je namreč precej visoka. Po drugi strani je kvota na domačo zmago ali remi domače ekipe zelo visoka, saj je to zelo težko pričakovati. Je pa možnost remija zagotovo večja kot možnost zmage, zato je kvota precej nižja od stave na domačo ekipo.

Prav tako pa je 12 stava skoraj gotova, saj je možnost zmage Liverpoola na tej tekmi zelo visoka. To so torej kvote pred tekmo. Če bi se, na primer, tekma končala z rezultatom 0:2 za Liverpool, potem bi bila dobitna stava X2, kot tudi stava 12.

Double chance stave v živo

Eden izmed najbolj priljubljenih načinov igranja double chance stave je predvsem pri tekmah v živo. To pa najdemo predvsem na tekmah, kjer verjamemo da bo ena ekipa spreobrnila trenutni rezultat v svojo korist. Še posebej je to prisotno na tekmah, kjer je ena ekipa favorizirana za zmago, pa na tekmi trenutno izgublja.

Poglejmo si konkreten primer tekme med Norwichem in Liverpoolom. Recimo, da je v 60. minuti tekme rezultat 1:0 za domačo ekipo. Mi pa želimo staviti na to, da bo gostujoča ekipa preobrnila rezultat v svojo korist, a v njihovo zmago nismo povsem prepričani. Smo pa gotovi, da bo končni rezultat vsaj neodločeno, če ne zmaga gostujoče ekipe.

V tem primeru bi v poštev prišla stava X2. Lahko bi odigrali tudi na direktno zmago druge ekipe, a je to malce bolj rizično, kot bi radi odigrali stavo. Tako lahko stavo malce zavarujemo z X2 rezultatom, ki bi bila dobitna tudi v primeru remija. Tako bi izgledale kvote v 60. minuti pri rezultatu 1:0 za domačo ekipo:

Zmagovalec tekme Norwich City REMI Liverpool
Kvota 2.20 3.00 1.90

Kot vidimo, je Liverpool še vedno favorit za zmago na tekmi, kljub temu, da trenutno izgubljajo. Če bi želeli odigrati na gostujočo ekipo ali na remi, potem lahko izkoristimo X2 stavo. Kvote za double chance stave bi izgledale takole:

X2 stava bi v tem primeru omogočala varnejšo stavo, a je možnost, da bo dobitna, precej visoka. Stava bi bila dobitna v primeru, če bi se tekma končala neodločeno ali z zmago Liverpoola.

Double chance strategija za varnejše stave

Ali obstaja kakšna strategija za igranje double chance stav? Strategije so, a so odvisne od vaših načinov igranja stav. Kakšne posebne strategije ni, je pa veliko dobrih in zdravih načinov igranja double chance stav.

Lahko bi rekli da je igranje double chance stav nekoliko varnejši način igranja stav. Je priljubljena predvsem med »ziheraši«, tisti ki ne radi veliko riskirajo. Zato je ta stava zelo primerna za tiste, ki želijo varno odigrati na rezultat tekme, a v zmago določene ekipe niso predvsem prepričani.

Stava je zelo primerna za tiste, ki iščejo ekstremno varno stavo, a z zelo nizkimi kvotami. To stavo lahko koristimo predvsem na tekmah, kjer imamo enega favorita, a vendarle njihova zmaga ni tako zanesljiva, kot se nam morda zdi. Zato pa lahko izkoristimo dvoznačno stavo in dodamo nekaj varnosti v primeru neodločenega rezultata.

Po drugi strani pa je to izjemna priložnost za igranje na outsiderje, na tiste ekipe, ki jim stavnica ne daje veliko možnosti. Poleg tega je to odlično predvsem zato, ker so kvote še vedno dokaj visoke, zraven pa je vključena tudi možnost remija.

Strategije torej obstajajo, a kakšnih tradicionalnih strategij, kjer bi lahko uporabljali razne izračune ali kalkulacije tu ni.

Zakaj so double chance stave varnejše kot 1X2 stave?

Res je, double chance stave so precej varnejše kot 1X2 stave, toda ne smemo pozabiti, da nam 1X2 ponujajo precej višje kvote in potemtakem tudi večje možnosti za dobitke. Torej tu je na mestu vprašanje: ali se izplača igrati double chance stave?

Odgovor je sledeč: double chance stave so lahko dvorezni meč. Po eni strani lahko izgubimo precej visoke kvote iz 1X2 stav; po drugi strani pa je to precej varnejši in bolj profitabilen način igranja stav kot 1X2.

Pri double chance stavah igramo praktično na dva izida hkrati, kar ponuja naši stavi zelo visoko možnost za dobiček. Seveda pa so kvote precej nižje kot pri 1X2 stavah.


Zaključek

Double chance stave so eden izmed najbolj priljubljenih stavnih možnosti. Predstavljajo nam relativno varno možnost pri igranju stav, nagrada pa je lahko visoka. Upajmo, da sedaj veste veliko več o double chance stavah, ter da boste lahko to znanje izkoristili pri svojem igranju stav.

Druge strategije športnih stav
open
Top