Posodobljeno na:

Športne stave plačilo z PayPal – Vse kar morate vedetia o tem načinu plačila

Vas zanima, kako uporabiti za športne stave plačilo PayPal, pa ne veste kaj to je? Potem ste prišli na pravo mesto. V tem članku si bomo namreč pogledali, katere stavnice ga uporabljajo za vplačilo, kako napraviti račun na strani ter vse o tem sistemu ter specifikacijah vplačil.

PayPal je plačilni sistem, ki se uporablja za prenos srednjih in manjših zneskov prek spleta. Deluje kot nekakšen posrednik med stranko in klientom in omogoča hitra plačila ter varno uporabo vašega denarja. Že od leta 1998 skrbi za kvalitetno plačilno storitev prek spleta, ki je tudi v Sloveniji vse bolj popularen.

Uporablja se predvsem pri manjših in srednjih plačilih, se pravi tudi za uporabo pri vplačilih na stavnice v Sloveniji. PayPal Slovenija je mesto, kjer lahko upravljate z vašim denarjem v virtualnem okolju, omogoča pa tudi povezavo vašega bančnega računa z računom PayPal in tako predstavlja nekakšno vmesno stopnjo med vašim računom in spletom.

*18+ Platia pravidlá a podmienky!

Katere stavnice ponujajo vplačilo z PayPal Slovenija?

PayPal plačila

V resnici veliko stavnic ne ponuja vplačil in izplačil z tem načinom, kar je presenečenje. Od večjih stavnic ta način vplačila ponujajo če William Hill, Unibet, ter nekatere ostale stavnice; kot lahko vidimo tega načina ne ponuja naša stavnica e-stave, presenetljivo pa je tudi, da tega načina ne ponuja bet365, ki velja za največjo stavnico.

Zanimivo, da so stavnice, ki imajo za športne stave plačilo PayPal, vse bolj priljubljene, kajti ta način vplačila je brez dvoma eden izmed bolj varnih načinov vplačil med vsemi. Plačilo s PayPal-om ponujajo samo najbolj varne stavnice, kajti PayPal je zelo previden, katerim stavnicam zaupa svojo plačilno platformo.

Registracija na PayPal in verifikacija računa

Seveda se boste preden boste lahko uporabljali ta način za vplačila in izplačila, morali najprej registrirati na njihovi strani in verificirati vaš račun. Registracijo lahko opravite na spletni strani PayPala. Tu boste morali izpolniti obrazec z vašimi podatki – državo, ime, priimek, vaš e-mail naslov ter nastavili geslo.

Preden boste lahko uporabljali vaš račun, boste seveda morali opraviti verifikacijo. Za uporabo vašega PayPal računa, boste morali povezati vašo bančno – kreditno ali debetno kartico. Ne skrbite, to je povsem varno, saj ponudnik ne bo dejansko dostopal do vašega denarja brez vašega pooblastila. Nato bo ponudnik moral vaš bančni račun verificirati in povezati, kar lahko traja nekaj dni – mogoče tudi kakšen teden.

Šele nato boste lahko uporabljali PayPal za spletne nakupe in pri vplačilih na stavnice.

Kako nakazati in izplačati z PayPalom

Če boste hoteli opraviti vplačila in izplačila z tem načinom, potem boste seveda morali najprej opraviti registracijo in verifikacijo vašega PayPal računa (kar bomo pogledali pozneje). Za vplačila je potrebno nato povezati vaš stavni račun z PayPalom – to storite tako, da pri nakazilu izberete PayPal, nato pa se boste morali v vaš PayPal račun prijaviti in dovoliti nakazilo na stavnico.

Za izplačila z PayPal računom boste pri izplačilu morali izbrati ta način. Nato je potrebno spet prijava v vaš račun in odobriti transakcijo, in čez dan ali dva bo denar na vašem PayPal računu. Seveda pa lahko na PayPal dodajate denar iz vašega bančnega računa in nato na stavnico – tu je varnost seveda večja, kot bi nakazali le z kartico.

PayPal Pristojbina in Cenik

Za vplačila ne bo vam potrebno plačati nikakršnih marž pri uporabi PayPala – vplačila lahko napravite povsem zastonj, brez obveznosti.

Pri izplačilih je nekoliko drugače – tu je seveda glavno področje, kjer PayPal dejansko služi denar – marže pri izplačilih. Za stavne namene bodo pristojbine pri izplačilih lahko v višini 4.4%, kar je predvsem značilno za države izven ZDA. Poleg tega se zaračunajo še dodatne marže, odvisno od tega, kako visoko je izplačilo.

Časi nakazil in drugi načini uporabe PayPala

Pri nakazilih z PayPalom so nakazila instantna, kar je seveda velika prednost pri uporabi tega načina nakazila. Za športne stave je ta način eno najboljših možnosti za nakazila, saj ponuja varnost in hitro nakazila z nizkimi maržami.

Pri izplačilih je tako, da je potrebno počakati nekaj dni, preden je plačilo procesirano in se znajde na vašem PayPal računu. Pri večini stavnic je potrebno počakati en dan, ponekod tudi več dni, saj lahko traja nekaj časa, preden je denar pri vas. Še vedno pa je ta način izplačila zelo hiter, še posebej v primerjavi z nekaterimi drugimi načini, kjer lahko čakate tudi po 5 dni ali več.

To je prednost PayPala – hitra nakazila in izplačila ter varnost vašega denarja. Lahko ste povsem mirni, ko uporabljate ta način plačila, saj gre za ponudnika bančnih uslug s tradicijo ter določenim renomejem. Pričakujete lahko le dobre izkušnje. Kot smo dejali, je priporočljivo ta način uporabljati za manjša in srednje velika vplačila in izplačila.

PayPal je najbolj priljubljen za spletno nakupovanje v spletnih trgovinah, vse več ljudi pa ga uporablja tudi za delo in plačilo njihovih delavcev.

Plusi in minusi v primerjavi s plačili z karticami

Plusi
  • Gre za veliko bolj varen način vplačil v primerjavi z vplačili s karticami. Tudi če je možnost, da bo vaš denar ukraden preko kartice, predstavlja to večji riziko, kot pa pri uporabi računa PayPal. Seveda pa pri tem podjetju skrbijo s svojim sistemom za varno uporabo, saj imajo nekatere varnostne sisteme ki preprečujejo takšna kazniva dejanja
  • Navadno so marže pri vplačilih z PayPalom zelo nizke ali nične, kar je prednost pred karticami, kjer je mnogokrat potrebno plačati še marže
  • Vplačila so hitra in instantna, a je sistem urejen tako, da je poskrbljeno za varnost ter za hitra vplačila obenem
  • Odlična podpora strankam, ki ga ponuja podjetje – na voljo so vam 24 ur na dan in 7 dni v tednu
Minusi
  • Transakcije preko PayPala so lahko nadzorovane s strani vlade, tako da boste v primeru večjih nakazil na vaš račun primorani plačati tudi davke

Varnost

Ne skrbite glede varnosti – PayPal je največji bančni spletni ponudnik na svetu, zato je varnost zagotovljena pri uporabi. Kar je velika prednost te bančne ustanove je v tem, da lahko prosto uporabljate vaš denar na spletu, predvsem pa varno. Na vaš račun lahko dodajate in izplačujete denar na vaš bančni račun kadar hočete in kjer koli hočete, saj lahko to opravite tudi preko mobilne aplikacije.

Tako da je denar, ki je na PayPalu, neodvisen od vašega bančnega računa in zato je ta opcija veliko varnejša kot nakazila preko bančnih kartic samih.

Najpogostejša vprašanja in zanimivosti

Da, uporaba PayPal računa je povsem zastonj in ne predstavlja nobenih obveznosti za plačilo vašega novega računa. Edini strošek pri uporabi novega računa bo pri verifikaciji, ko boste za varnostne namene ter za verifikacijo morali nakazati majhen znesek (ne več kot 2 evra), ki ga boste prejeli preko bančnega izpiska – platforma vam bo odvzela majhen znesek, vi pa boste morali ta znesek vpisati in potrditi vašo kartico.

Izplačilo iz vašega računa na vaš osebni bančni račun lahko traja nekaj dni, odvisno od zneska samega. Po navadi to traja od dveh pa do petih dni. Izplačila iz stavnice na vaš račun pa traja kak dan.

Da, uporaba PayPal računa za vplačila na stavnice in druga plačila na internetu je povsem varna. To lahko potrdimo tudi iz osebnih izkušenj in izkušenj mnogih drugih ljudi, ki ta način plačila uporabljajo dnevno in tudi uporabljajo ga za plačila na delovnem mestu. Tako da je za varnost povsem poskrbljeno in lahko ste povsem mirni pri nakazilih z PayPalom.

open
Top