Posodobljeno na:

Both teams to score vodič – Zakaj je ta stavni trg tako popularen med igralci stav

Both teams to score (ali BTTS po angleško), pomeni »oba data gol« po slovensko. Tako si lahko s tem prevodom veliko lažje predstavljate, kaj ta stava predstavlja in kaj pomeni, ko nekdo odigra both teams to score stavo. V tem članku si bomo pogledali, kaj je both teams to score stava, ter ali je kakšna both teams to score strategija, s katero lahko služimo.

Both teams to score stave

Kaj je both teams to score (kaj je BTTS)? V slovenščini to preprosto pomeni oba data gol, oziroma da bosta obe ekipi na tej določeni tekmi dosegli vsaj en zadetek. To je zelo preprost in zlahka razumljiv tip stave, ki jo pogosto vidimo kot možnost na mnogih stavnicah. Pravzaprav to opcijo nudijo praktično vse svetovne stavnice, saj gre za klasičen tip stave.

Stava both teams to score je v glavnem ekskluzivna za nogomet, vidimo pa jo tudi v nekaterih redkih drugih športih, kot je denimo hokej na ledu, kjer pa so kvote precej nižje kot pri nogometu. S to stavo stavimo, da bosta obe ekipi na tekmi dosegle vsaj en zadetek (velja za redni del tekme, v kolikor gre za tekmo na izločanje in pride do podaljškov).

Seveda pa te stave ne najdemo v športih kot so košarka, rokomet, odbojka, tenis, kjer golov sploh ni, oziroma je možnost, da bosta obe ekipi dosegle zadetek praktično 100%. Še posebej to velja za košarko in rokomet; kdaj ste nazadnje videli, da se rokometna tekma konča z rezultatom 30-0?

Najboljše stavnice za Both teams to score (2024)
# Stavnica Bonus* Izplačilo Mobilno Ocena Obiščite
1 20Bet
5
Bonus:
€100
Izplačilo:
95.25%
Mobilno:
5
Obiščite zdaj20Bet recenzija
2 Palmslots
4.9
Bonus:
€100
Izplačilo:
96.14%
Mobilno:
4.9
Obiščite zdajPalmslots recenzija kmalu
3 22bet
4.9
Bonus:
€122
Izplačilo:
97.25%
Mobilno:
4.9
Obiščite zdaj22bet recenzija
4 bet365
4.8
Bonus:
€25
Izplačilo:
97.15%
Mobilno:
4.8
Obiščite zdajbet365 recenzija

*Sign up, deposit €5* or more to your account and bet365 will match your qualifying deposit in Bet Credits (up to €25*) when you place qualifying bets to the same value and they are settled. New customers only, T&Cs apply.

*18+ Platia pravidlá a podmienky!

Kako lahko stavimo Both teams to score stave?

Pri mnogih stavnicah lahko oba data gol stave odigramo tudi kot single stave, ali pa kot del stavnega listka. Pogosto pa so kvote pri stavah na both teams to score precej dobre, saj mnogokrat statistika iz prejšnjih tekem ni zagotovilo, da se bo to zgodilo tudi na tej tekmi.

Nekatere stavnice to stavno možnost izpišejo takole (gre samo za primer):

Both teams to score YES NO
Odds 1.90 1.90

Pri naši stavnici eStave se ta možnost izpiše takole:

Oba data gol DA NE
Kvota 1.90 1.90

Torej stavo, da bosta obe ekipi dosegli zadetek, bi v tem primeru izbrali s klikom na YES/DA 1.90. To bi stavo dalo na stavni listek, kjer jo potem lahko kombiniramo. V primeru pa da se nam ne zdi, da bosta obe ekipi dosegli zadetek, potem lahko izberemo opcijo NO/NE 1.90.

Kvote pri teh stavah se seveda razlikujejo, odvisne pa so predvsem od ekip, ki igrajo tekme. Nekatere ekipe dosegajo več zadetkov, a jih tudi prejemajo veliko, zato je kvota nižja. To še posebej velja za ekipe, katere so imele veliko tekem v sezoni, v katerih sta obe ekipi dosegli zadetek.

Pri ekipah, kjer golov ni veliko, so po navadi kvote veliko višje. V ekstremnih primerih pri ekipah, ki ne dosegajo ali prejemajo veliko zadetkov, lahko kvote dosežejo tudi 2.50 ali več da obe ekipi dosežeta zadetek. Na drugi strani pa je seveda tudi veliko takšnih ekip, ki dosegajo in prejemajo zadetke na praktično vsaki tekmi. Ko je možnost za to na tekmi visoka, potem je kvota lahko tudi samo 1.20 ali več.

Both teams to score strategija in načini igranja BTTS stav

Both teams to score strategija

Poleg običajne stave both teams to score, imamo na voljo še vrsto drugih načinov za igranje te stave. Tu je seveda tudi možnost, da odigramo proti tej stavi s tem, da odigramo da obe ekipi ne bosta dosegli zadetek.

Poleg tega imamo opcijo, da odigramo da boste obe ekipi dosegli zadetek v določenem časovnem obdobju. Recimo, da bosta obe ekipi dosegli zadetek v prvem polčasu, drugem polčasu, ali pa kar v obeh polčasih. Tu je seveda kvota precej višja kot pri navadni stavi oba data gol, zato ker so možnosti za zmago manjše, saj imata ekipi le 45 minut da dosežeta vsaj en zadetek, zato je lahko to dobra both teams to score strategija.

Potem pa imamo tu še stave na krajše časovne enote. Če se vam zdi, da bosta na tekmi obe ekipi dosegli zadetek, recimo, v prvih desetih minutah, potem imate tudi to možnost. Kvota bo seveda visoka, ali je lahko dobra strategija za višanje kvote vaše stave.

Stave both teams to score poznamo tudi pri hokeju. Tu so kvote za dobitno stavo precej nižje kot pri nogometu. Denimo, kvote za oba data gol pri hokeju na ledu se gibljejo okoli 1.10 in 1.20. To pa je zato, ker se zelo redko zgodi, da obe ekipi ne bi dosegli vsaj enega zadetka; a tudi takšne tekme se v hokeju zgodijo.

Kdaj je stava Both teams to score dobitna - Primeri za vsak tip stav

Stava both teams to score, ali oba data gol, je dobitna samo tedaj, ko obe ekipi dosežeta vsaj en zadetek na tekmi. To velja samo za redni del tekme, medtem ko za podaljške ta stava ne velja. Poglejmo si konkretne primere, kdaj je stava dobitna ter kdaj ne za vsak tip stav.

V sami osnovi je stava oba data gol dobitna že, če je rezultat 1:1. V tem trenutku bo stava izplačana kot dobitna, če ste jo odigrali kot single ali če je kot zadnja stava na stavnem listku. Primeri dobitnih stav za stavo oba data gol so še, recimo: 1:1, 2:2, 2:1, 1:2, 3:3, 3:2, in tako naprej. Bistveno je, da obe ekipi dosežeta vsaj en zadetek, pa četudi je končni rezultat 7:1.

Na drugi strani stava ni dobitna, če ena od ekip ali obe ekipi na tekmi ne data gola. Stava ni dobitna pri rezultatih kot so 0:0, 1:0, 2:0, 0:1, 0:3, in tako naprej. V samo osnovi je stava precej preprosta, na stavnih listkih pa jo vidimo zelo pogosto. Lahko je dober način za višanje kvote stavnega listka, lahko pa je seveda dvorezen meč; vseeno je pri tej stavi veliko možnosti za oba izkupička.

Pri drugih tipih te stave, kot so oba data gol v prvem ali drugem polčasu se šteje samo rezultat polčasa. Stava je dobitna, če je rezultat po prvem polčasu vsaj 1:1. Če igramo na drugi polčas, potem morata obe ekipi dati vsaj en zadetek v drugem polčasu.

Katere stavnice nudijo stavo Both teams to score?

Stavo oba data gol, oziroma BTTS, najdemo na praktično vsaki športni stavnici. Gre za eno izmed najbolj priljubljenih stav pri nogometu, ki jo najdemo tudi pri hokeju. Seveda pa je včasih pri nekaterih dogodkih možna stava samo na rezultat, še posebej je to vidno pri manjših stavnicah kot je naša e-stave.com.

Kakšne posebne strategije za to stavo ni; najboljši način za analiziranje tega tipa stav je statistika, ki pa, kot vemo, ni vedno najbolj zanesljivi pokazatelj. Obstajajo določene kalkulacije, s katerimi lahko preračunamo možnost za dobitno BTTS stavo. A vendarle je vse skupaj na koncu odvisno od dnevne forme ekip, ter po malem tudi sreče.


Zaključek

Stava both teams to score je ena izmed najbolj priljubljenih stav v stavnem svetu, ter je zagotovo znana prav vsakemu stavnemu navdušencu, še posebej nogometnemu. Če ste kdajkoli igrali stave na nogomet, potem ste skoraj zagotovo opazili tudi stavo both teams to score. Gre za precej preprosto stavo, ki lahko ponuja dobre možnosti za zaslužek če je dobitna, saj so kvote pogostoma precej visoke. Obstaja več tipov stav oba data gol, ki jih lahko izbirate po vaši želji.

Druge strategije športnih stav
open
Top