Posodobljeno na:

Tipico Slovenija – Moderna mobilna izkušnja in odlične kvote

Tipico velja za enega izmed največjih stavnih operaterjev v Evropski Uniji. Svoj sedež ima na Malti, a vendar ima licenco za nudenje stav tako na Malti kot tudi v Nemčiji, kar daje stavnici dovoljenje za prirejanje iger na srečo v Evropi in po svetu.

Prikaži več

V tej Tipico Slovenija recenziji si bomo pogledali, kakšna je stavnica za slovenskega igralca športnih stav in drugih iger na srečo. Ob tem bomo pogledali njeno stavno ponudbo, pa tudi izbor športov, sam izgled strani, prijaznost za uporabo, ter mnogo več.

Če želite izvedeti več o Tipico sportne stave ponudbi, potem si preberite tale pregled!

Prikaži manj
Tipico
1
  • Prijazna za uporabo
  • Varna stavnica
  • Moderna mobilna stran
Uredba
  • Načini plačila:
*Pogoji uporabe so v veljavi! 18+
Bonus: 1
Výbery: 1
Vklady: 1
Meny: 1
Software: 1
Ľahké používanie: 1

Kako dostopati do strani Tipico

Najprej naj vas opozorimo, da Tipico alternative link ne obstaja, niti mirror link, kajti stran trenutno ne sprejema strank iz Slovenije, zato tudi dostop do strani preko slovenskega IP-ja trenutno žal ni možen.

Ena izmed alternativ, da pridete na glavno stran te stavnice je ta, da uporabite VPN, vendar to ni najboljša opcija saj se na stran kljub temu ne boste morali prijaviti.

Drugače pa je Tipico Slovenija dostop do športne strani možen preko osnovne povezave, ki vam bo omogočala dostop do vseh storitev te strani – ampak samo takrat, ko bo stavnica tudi sprejemala stranke iz Slovenije.

Tipico je varna in regulirana stavnica

Za delovanje na evropskem in svetovnem trgu potrebuje Tipico licenco, ki jo ima preko MGA – to je licenca podana s strani Malta Gaming Authority, ki je eden izmed največjih in najbolj pomembnih regulatorjev in licenčnih ponudnikov za evropske stavne strani.

Za nemški trg ima Tipico sicer tudi licenco s strani nemške vladi, ki stavnici omogoča, da deluje na nemškem trgu. Največjo bazo igralcev ima Tipico namreč prav iz Nemčije, saj gre za nemškega ponudnika ki poleg spletne stavnice nudi tudi fizične prodajalne.

Kar se tiče regulatornih teles, ki nadzorujejo stran Tipico, pa je dobra novica za igralce in uporabnike strani v tem, da je stran regulirana preko mnogih pomembnih teles.

Kako poteka registracija na Tipico?

Tipico

Na tem mestu naj še enkrat opomnimo, da je registracija za slovenske igralce stav trenutno onemogočena, kar pomeni, da boste morali iskati druge alternative za igranje športnih stav. Preberite si naše recenzije in izberite si stavnico po vaši meri!

Če pa vas zanima Tipico registracija, potem si preberite naprej ta članek.

Registracija je precej preprosta. Ko pridemo na glavno stran, moramo v desnem zgornjem kotu pritisniti na gumb za registracijo. Potem se nam bo odprla stran, kjer boste morali izpolniti vsa polja z vašimi podatki. Tu boste morali določiti vaše uporabniško ime in geslo, vaše ime in priimek, e-mail naslov, ter vaš datum rojstva.

Na naslednjem koraku registracije pri Tipico je še ta, da boste morali izpolniti vaše podatke o vašem naslovu prebivališča in še nekatere druge osnovne podatke, ki so pomembni za registracijo. Potem pa se igranje lahko prične.

Naj še omenimo, da bodo morali vsi uporabniki stavnice Tipico po registraciji opraviti tudi verifikacijo. Namreč le preko verifikacije se bo stavnica lahko prepričala o vaši identiteti in vam omogočil uporabo vseh funkcij te strani.

Kako nakazati denar na Tipico?

Za igranje stav na Tipico boste seveda najprej morali napraviti nakazilo na vaš igralni račun. Dobra stran stavnice Tipico je v tem, da vam nudi vse najbolj priljubljene načine nakazilo, vključno z PayPal nakazili, ki je ena izmed največjih strani za upravljanje z denarjem.

Tipico

Poleg PayPala boste lahko za nakazilo uporabili: Mastercard, Visa, Skrill, Paysafecard, NETELLER, Pay Box, GiroPay, Direkt, in Klarna(SOFORT). Najnižje možno Tipico deposit je €1. Vsa nakazila so instantna, kar pomeni, da boste lahko na stavnici svoj denar izkoristili takoj.

Na drugi strani pa za izplačila lahko uporabite prav tako vse načine, ki smo jih omenili za nakazila, razen paysafecard. Vsi ostali načini vam bodo na voljo. Kar morate vedeti je zgolj to, da je zgornji limit za transakcije €5000.

Tudi Tipico plačilo bodo napravljena instantno, le za izplačila preko kreditnih kartic boste lahko morali počakati 1-3 delovnih dni.

Kako napraviti nakazilo ali izplačilo? Najprej morate odpreti vaš račun na stavnici in potem lahko napravite nakazilo, ki ga napravite preko gumba »Deposit«, kjer vnesete vaše podatke o nakazilo, in ga dokončate. Za izplačilo pa morate odpreti nastavitve vašega računa, kjer boste izpolnili vse potrebne podatke za dokončanje izplačila.

Moderna in preprosta stavnica za uporabo

Naslednji aspekt strani Tipico, ki si ga bomo ogledali, je njena funkcionalnost.

Tu lahko rečemo, da je navigacija na strani Tipico dobro urejena. Vsi dogodki so lepo razvrščeni glede na njihove športe in lige, tako da je precej preprost najti tiste stave, za katere ste zainteresirani. Tu bi lahko omenili dejstvo, da ni na voljo posebnega iskalnika, v katerega bi lahko vpisali vaše moštvo in hitro našli stavo, kot je to mogoče na drugi stavnicah.

Toda fokus ni na kompliciranemu dizajnu vendar na preprostosti uporabe, in tu lahko rečemo, da so se dobro odrezali.

Ko odpremo dogodek, se nam izpišejo vse stave na eni strani in ni nam potrebno odpirate druge strani, da bi videli vse stavne možnosti. Ta opcija je zelo dobrodošla kajti nam omogoča, da lahko vidimo vse stave hitro in brez čakanja.

Na splošno pa lahko rečemo tudi, da stran deluje precej hitro in pri naši uporabi strani nismo naleteli na kakšne večje probleme.

Ali Tipico nudi bonuse za nove igralce?

Tipico

Dobra novica za vse nove uporabnike strani Tipico je v tem, da vam stavnica nudi tudi bonus pri prvemu nakazilu, in sicer v višini do 100% do €100 pri prvem nakazilu. To pomeni, da lahko dobite tudi do €100 dodatnih igralnih sredstev!

Ta Tipico bonus velja samo za tiste uporabnike, ki se na strani registrirajo prvič. Pomembno je vedeti, da bonus ne velja za nakazila preko Skrill ali NETELLERja. Pri tem pa boste morali tudi upoštevati pogoje za uporabo bonusa, t.i. »wagering requirements«. Za ta bonus je značilno, da boste morali denar obrniti vsaj 6x na stavah s kvoto 2.0 ali višjo.

Če to primerjamo z drugimi stavnicami, je kvota za uporabo bonusa nekoliko višja, a še vedno dovolj nizka, da nam nudi možnost, da ga nekoč izkoristimo in poberemo na naš račun, seveda če odigramo dovolj pametno.

Drugi bonusi na strani Tipico so:

Tipico ponudba stavnih trgov

Tipico ponudba je precej bogata, še posebej kar se tiče športnih stav v nogometu in drugih najbolj priljubljenih športih, ki jih igralci iz Slovenije igramo.

Za največje športne dogodke lahko pričakujete nekje med 100 in 200 različnih stav. Največ teh stav je v smislu stav na rezultate, mnoge stave pa bodo na voljo tudi kot stave na gole. Med najbolj popularnimi stavami so stave na gole, 1x2 stave, handicap stave, stave na strelce in igralce, in druge.

Velja pa omeniti tudi to, da stavna ponudba na Tipico vsekakor ni tako velika, kot na drugih velikih evropskih in svetovnih stavnicah.

Tipico po njegovi stavni ponudbi stavnih trgov spada nekje v sredino, saj bi lahko bila ponudba še večja, a vendar je tu stav dovolj za dovolj dobro igralno izkušnjo.

Na katere športe lahko igramo na Tipico?

Tudi kar se tiče izbora športov bi pri Tipicu lahko rekli, da je nekje v sredini kar se tiče ostalih stavnic in njihovih ponudb – ponudba bi vsekakor lahko bila še boljša, a je dovolj dobra za solidno igralno izkušnjo.

Verjetno največje razočaranje pri Tipico je dejstvo, da ne nudijo stav na e-športe, ki bo nekatere igralce precej zmotilo, drugim pa ne bo tako zelo pomembno.

Kar se tiče samih športov na ponudbi, boste zagotovo našli vse največje in najbolj priljubljene športe. Tu so nogomet, rokomet, hokej, tenis, košarka, ameriško nogomet, kolesarstvo, pikado, boks, namizni tenis, ragbi, motor športi, ter ostali.

Celotna ponudba na Tipico je torej solidna, a vendarle ni konkurenčna ponudbam največjim stavnicam na svetu kot so bet365 ali drugih. Predvsem smo pogrešali e-športe in stave na te športe, kajti to je ena izmed najbolj rastočih niš kar se tiče stav. Mogoče pa bo oni za te stave poskrbel v prihodnosti.

Kako odigrati stavo na Tipico?

Igranje stav na Tipico prav tako poteka preko stavnih listkov, ki je nekakšna ustaljena praksa med skoraj vsemi stavnicami na tem svetu. V desnem kotu spletne strani stavnice Tipico boste našli svoj stavni listek in vse stavne listke, ki jih imate še v igri.

Ko boste dodajali dogodke na stavni listek, se vam bodo pod listkom izpisale kvote tega listka, in ostale ponudbe, ki vam omogočajo spreminjanje tega listka. Tako boste lahko igrali tako single, double, kot tudi multiple stave na Tipico.

Možno pa je igrati tudi ostale stavne načine kot so Goliath oziroma sistemske kombinacije, ki so za mnoge igralce dobrodošle kajti omogočajo jim lažje igranje stav in precej bolj zanesljiv način igranja.

Na srečo pa je tudi možno pobrati denar iz vaše stave, to je pa mogoče preko t.i. Tipico cash out funkcije. Ta funkcije je sicer prisotna na vseh večjih stavnih ponudnikih, tako da to ni posebej ekskluzivna ponudba za Tipico.

Preko te opcije boste lahko predčasno pobrali denar iz vašega stavnega listka, še preden so se vsi dogodki sploh končali. Na ta način si lahko dobiček zagotovite brez tega, da bi bile tekme še sploh končane, a vendar bo dobiček nekoliko manjši, kot bi bil od dobička dokončane stave.

Lahko igramo stave v živo?

Da, Tipico nudi tudi stave v živo, velja pa omeniti, da je ponudba stav v živo daleč najboljša za nogomet, medtem ko je za druge športe malce bolj omejena ponudba.

Tu boste lahko spremljali statistiko dogodka v živo in nekatere ostale podatke, a vendar Tipico live streaming-a tu ne boste imeli, kar je tudi ena izmed manjših slabosti te stavnice.

Še vedno pa so stave v živo kar lepo urejene in preproste, kar omogoča igralcem dobro in hitro izkušnjo. Lahko bi jo še nekako popestrili z več dogodki, še posebej kar se tiče drugih športov razen nogometa.

Če stave v živo pri Tipico primerjamo z drugimi stranmi, bomo ugotovili da je ta stran nekoliko za največjimi ponudniki, tako da bi jo lahko zopet uvrstili nekje v samo sredino.


Mobilne stran Tipico in aplikacije

Dobra novica za igralce stav in tiste, ki jih zanima Tipico je v tem, da je stavnica ponudila tudi možnost igranja stav preko mobilnih naprav. Za to boste imeli na voljo:

Mobilno stran lahko dostopate kjerkoli in kadarkoli preko vašega mobilnega telefona in preko vseh iskalnikov na spletu. Mobilna stran je podobna osnovni strani Tipica, razlikuje se samo v manjših detajlih kot je razpored same strani.

Android aplikacijo boste morali pobrati preko spletne strani ponudnika samega namesto v Google Play trgovini, saj je Google že nekaj časa nazaj prepovedal aplikacije, ki nudijo igre na srečo. Če pa ste IOS uporabnik, boste lahko aplikacijo prenesli kar preko App Stora, kamor boste vtipkali »Tipico« in pobrali mobilno aplikacijo na vaš telefon.

Tu boste lahko upravljali vaš račun, igrali stave, napravili nakazila, in mnogo več.


Ali je Tipico varna stavnica?

Da, Tipico je zelo varna stavnica, saj gre za enega izmed najbolj reguliranih ponudnikov v Evropi. Reguliran je tako s strani nemške vlade kot tudi malteških organov, ki se s tem ukvarjajo. Tako da glede varnosti uporabe ne bo potrebno skrbeti.

Potem pa je tu tudi SSL certifikat, ki preko 128-bitne zaščite skrbi za varnost vaših podatkov, predvsem tistih podatkov, preko katerih bi lahko drugi dostopali do vaših sredstev in vašega računa. Tako da vam ne bo potrebno skrbeti za varnost.


Prijazna podpora uporabnikom

Eden izmed najbolj pomembnih aspektov, ko pregledujemo stavnice je ta, da ima stavnica dobro podporo uporabnikom. Pri Tipico lahko rečemo, da je sicer podpora uporabnikom zelo prijazna, a vendar bi se jo dalo še izboljšati.

Edini način za kontaktiranje stavnice je preko email naslova, kar lahko traja nekaj časa, saj stavnica nudi t.i. »ticket« sistem, kar pomeni, da je potrebno za odgovor čakati nekaj časa.

Kljub temu, da so bili pri podpori prijazni, pa bi lahko rekli, da je podpora preko telefona in live chata tudi potrebna in pri oni tega nimajo še dobro razvito. Zato bi lahko rekli, da je podpora solidna, a vendar bi lahko bila še boljša.


Zaključek

Za zaključek lahko rečemo, da je naše mnenje o stavnici Tipico pozitivno. Gre za zanesljivo stavnico s solidno stavno ponudbo in preprosto uporabo, je pa nekaj stvari, ki bi se lahko še izboljšale.

Predvsem imamo v misli stave na e-športe, pa boljšo podporo strankam v smislu da bi lahko ponudili več načinov kontaktiranja podpore uporabnikom. Drugi aspekti stavnice kot so športni trgi in preprostost uporabe so precej dobri.

Če bi lahko postavili končno oceno, bi stavnico Tipico uvrstili nekje v samo sredino stavnic, saj ima nekaj stvari, kjer bi se ponudnik lahko tudi bolje odrezal.

FAQ

Trenutno žal Slovencem igranje stav na Tipico ni omogočeno, zato vam priporočamo, da uporabite eno izmed drugih stavnic, ki smo jih recenzirali in jim dali dobro oceno. Obstaja pa možnost, da bo stran Tipico na voljo tudi nam, Slovencem, v prihodnosti, zato vam priporočamo, da spremljate našo stran in ugotovite to takoj, ko se bodo spremembe zgodile.

Da, Tipico velja za enega izmed najbolj varnih ponudnikov iger na srečo ne samo v Nemčiji, ampak vsej Evropi. Ker gre za nemško stavnico, ima licenco v Nemčiji za delovanje na domačem trgu, za delovanje na evropskem trgu pa licenco na Malti.

Najnižje možno nakazilo pri stavnici Tipico je €1, kar je zelo privlačna ponudba predvsem za tiste igralce, ki bi radi testirali to stavnico preden bi igrali stave na njej zares. Poleg tega je najnižja možna stava na tej strani samo €0.25, kar ni dosti in omogoča igranje stav z zelo nizkimi vložki. Gre za enega izmed najnižjih limitov od vseh ponudnikov iger na srečo na svetu, tako da je zelo prijazen predvsem za nove uporabnike.

Naša najboljša ponudba stavnic
open
Top