Posodobljeno na:

Pregled stavnice Bwin – Ponudba bonusov in stavnih trgov

V tem članku pa si bomo pobliže pogledali stavnico Bwin za športne stave ter za druge igre na stavnici, kot so stave v živo ter kazino.

Prikaži več

Pogledali si bomo dizajn strani, proces registracije, kako napraviti vplačila in izplačila, kakšne stavne trge in katere športe vse stavnica pokriva ter mnogo več.

Prikaži manj
Bwin športne stave
Bwin
1
 • Pogovor v živo 24/7
 • Različni stavni trgi
 • Zadnji rezultati in statistika
Uredba
 • Načini plačila:
*Pogoji uporabe so v veljavi! 18+
Bonus: 1
Výbery: 1
Vklady: 1
Meny: 1
Software: 1
Ľahké používanie: 1

Bwin je evropska stavnica, in sicer je bila ustanovljena leta 1997 na Dunaju v Avstriji, sprva kot majhna stavnica z le 12 zaposlenimi. Imenovala se je betandwin. Leta 2001 se je stavnica preselila na Gibraltar, kjer ima danes svoj sedež. Istega leta je stavnica lansirala tudi spletno stran. Leta 2006 se je stavnica preimenovala v Bwin, pod katerim imenom jo poznamo še danes. Stavnica je v letih med 2000 in 2010 doživela vse večjo rast vsako leto, še danes pa stavnica še vedno raste.

Bwin Slovenija dostop

Stavnica je dostopna tudi za slovenske stranke, le registracija ni mogoča. Dostop do stavnice je mogoč na sledeči povezavi: https://sports.bwin.com/en/sports. To je stran za športne stave. To je stran v angleščini.

Na srečo pa je na voljo tudi stran v slovenščini. Povezava do te strani je: https://sports.bwin.com/sl/sports. Ta stran je v slovenskem jeziku, kar je seveda velik plus stavnice Bwin.

Če vam zgornje povezave ne delujejo, potem imate na voljo Bwin alternativni link. Ta link je: https://sports.bwin10003.com/en/sports. Uporabite to povezavo, če vam je dostop preko drugih dveh povezav na stavnico onemogočen.

Licence stavnice Bwin

Stavnica Bwin je za delovanje na evropskem trgu licencirana s strani vlade Gibraltarja. Stavnica je regulirana s strani tako Gibraltarske vlade kot tudi Gibraltarske komisije za stave (Gibraltar Gambling Comissioner). Ta licenca dovoljuje ponudniku stav neomejeno delovanje v evropskih državah.

Poleg te licence ima stavnica Bwin še licenco s strani vlade Združenega Kraljestva za delovanje v tej državi, in sicer s strani UK Gambling Commission. Za regulacijo skrbi več organizacij, kot so EGBA, ECJ, EFTA, ESSA, eCOGRA, EGR ter ostale regulatorne organizacije, ki skrbijo za regularno delovanje stavnice ter pravično obravnavo strank ter preprečujejo kakršne koli možne kršitve.

Kako se Registrirati na Bwin?

Bwin

Proces registracije je dokaj hiter. Za registracijo moraj najprej uporabniki izpolniti nekatere osnovne podatke, kot so država bivanja, e-mail uporabnika, spol ter ime in priimek. Na naslednji strani obrazca je nato potrebno izbrati še uporabniško ime ter geslo, s katerima se bodo uporabniki lahko prijavili na stavnico. Izbrati morajo še valuto poslovanja ter datum rojstva.

Na zadnji strani obrazca je potrebno izpolniti še nekatere druge informacije, kot so naslov bivanja – naslov, mesto oziroma kraj ter poštna številka, ter telefonska številka uporabnika, preko katere bo lahko stavnica kontaktirala. Nato je potrebno še izbrati način kontaktiranja s stavnico ter strinjati se s pogoji poslovanja, nato pa je registracija končana.

S tem pa registracija računa na stavnici še ni popolnoma končana, saj sprva uporabnikom takoj po registraciji ne bodo omogočene vse funkcije strani, kot so izplačila. Za to je potrebno napraviti še verifikacijo računa – tu morajo uporabniki stavnici poslati kopije osebnih dokumentov, s čimer dokažejo svojo identiteto stavnici. Prvega nakazila na stavnico ni potrebno napraviti pri registraciji, temveč lahko to storite pozneje. Za nakazilo ni potrebna verifikacija, le za izplačila iz stavnice.

Bwin - metode vplačil in izplačil

Bwin

Poglejmo si, kako je na stavnici urejeno pri vplačilih in izplačilih. Za vplačila je na voljo ogromno možnosti, kar je velik plus te stavnice, tudi za izplačila lahko koristimo najpriljubljenejše načine za izplačila. Pa poglejmo, kako lahko nakažemo in izplačamo denar iz in na stavnico.

Vplačila

Na voljo so klasični načini vplačil – preko debetnih in kreditnih kartic, kot so Visa ter Mastercard in Maestro ter Kalixa card. Zelo dober način vplačila je preko PayPala, ki ga Bwin ponuja, mnoge druge stavnice pa ga ne. Potem imamo tu še številne spletne bančne storitve, kot so Skrill, NETELLER, Skrill 1-tap, giropay, QIWI, ecoPayz, Astropay, GoPlay. Na voljo so še vplačila preko mobilnih strani (Apple Pay) ter preko bančnega nakazila. Minimalno vplačilo pri vseh načinih je 10€, marž ni, pri skoraj vseh vplačilih pa je to instantno (razen preko bančnega nakazila).

Izplačila

Pri izplačilih je prav tako veliko opcij. Bwin ima izplačila preko bančnih kartic (Visa, Mastercard ter Maestro), pa preko PayPala ter drugih spletnih bančnih ustanov – NETELLER, Skrill, ecoPayz, Astropay ter mnoge druge. Na voljo je tud izplačilo preko bančnega nakazila.

Kako napraviti vplačila in izplačila

Vplačilo lahko napravimo takoj po registraciji, in sicer s pritiskom na gumb »vplačilo«, oziroma »deposit« če uporabljate angleško stran. Nato se odpre obrazec, kjer izberete način vplačila ter znesek vplačila.

Za izplačilo je potrebno odpreti informacije vašega računa v desnem zgornjem kotu, kjer je nato potrebno izbrati »withdrawal«. Spet je potrebno izpolniti obrazec, kjer se izbere način izplačila ter znesek.

Dizajn strani ter funkcionalnost

Dizajn spletne strani stavnice Bwin je precej enostaven in dokaj osnoven. V osnovi je precej podoben drugim stavnicam – glede na to, kako je urejena ter kje lahko najdemo stavne dogodke, stavni listek, moj račun ter druge stvari. Stran sama je precej podobna strani e-stave.com, le da je nekoliko bolje urejena. Je pa res, da je morda dizajn nekoliko zastarel, a to ne vpliva na funkcionalnost strani same.

Kar se tiče funkcionalnosti bi lahko rekli, da je spletna stran stavnice precej dobra. Hitro in zlahka lahko najdemo tiste dogodke, ki jih iščemo iskalnika dogodkov na levi strani. Dogodke lahko dodajamo k svojim priljubljenim, kar nam lahko olajša življenje pri iskanju stav. Morda bi lahko bila stran nekoliko hitrejša, vsaj v primerjavi z drugimi stavnicami, kjer stvari potekajo hitro (bet365).

Zelo je uporaben »live koledar« na desni strani stavnice, ki nam pove, katere stave se bodo začele v kratkem in tako nas nekako opomni nanje. Pri dizajnu in funkcionalnosti je Bwin nekje v zlati sredini, in sicer bolj v spodnjem delu. Lahko bi bilo boljše, lahko pa tudi precej slabše.

Na Bwin Vas Čakajo Izvrstni Bonusi

Bwin

Stavnica Bwin pozna več bonusov za nove stranke. Prvi bonus, ki ga stranka pri Bwin lahko izkoristi je bonus pri prvem nakazilu. Ta bonus znaša v višini 50% prvega nakazila, in sicer do nakazil v višini do 200€. To pomeni, da če bi pri prvem nakazilu na stavnico dali 200€, potem bi dobili še dodatnih 50€ v bonusu, kar pa je tudi najvišji bonus pri prvem nakazilu.

Seveda pa pri tem bonusu obstajajo določeni pogoji, preden lahko ta denar poberemo na svoj račun. Ta znesek je treba najprej nekajkrat obrniti, in sicer na stavah s kvotami vsaj 1.70. Šele nato lahko ta denar poberemo na svoj račun.

Drugi bonus, ki je lahko zelo koristen, je bonus brez potrebnega vplačila. Ta bonus lahko prejmemo samo enkrat, in ga lahko dobimo brez vplačila. Bonus je v višini 10€ ter je potrebno ta denar večkrat obrniti da je lahko pobran z računa. Tu so še ostale promocije, kot so zastonj stave vsak teden, pa zastonj spini na nekaterih slotih. Bwin ponuja tudi program lojalnosti za stranke, kjer stranke zbirajo točke za razne ugodnosti in bonuse.

Stavne možnosti

Stavne možnosti na Bwin se razlikujejo od dogodka do dogodka, v osnovi pa lahko rečemo, da so tu stavni trgi zelo široki ter možnosti je ogromno. Stavne možnosti se močno razlikujejo pri dogodkih. Za primer vzemimo recimo pokalno tekmo slovenskega pokala med Radomljami in Gorico – tu imamo le 5 stavnih možnosti. Na drugi strani imamo na tekmi japonske prve lige med Shimizu S-Pulse in Nagoyo Grampus kar 106 stavnih možnosti.

Med temi stavnimi možnostmi so nekatere zelo zanimive stave. Seveda imamo tu vse glavne stave – 1x2 stave, double chance stave, draw no bet, oba data gole, potem so tu stave na število zadetkov – od več kot 0,5 zadetka pa vse do več kot 6,5 zadetkov. Potem so tu stave na polčase, stave na 15 minut, pa stave na strelce, točen rezultat, zadetki ekipe ter klasični handicapi. Na žalost na stavnici ni zaslediti stav na kartone, kote ter azijske handicape, je pa tu dobra možnost sestavi si sam stavo, ki je na voljo le za izbrane dogodke.

Izbor športov in stavnih dogodkov

Na stavnici Bwin je izbor športov kar širok. Pokritih je 38 različnih športov. Tu so seveda tisti najbolj priljubljeni športi za stave pri nas, kot so nogomet, tenis ter košarka. Na voljo so še sledeči športi: hokej na ledu, odbojka, rokomet, namizni tenis, pikado, snooker, baseball, formula 1, motociklizem, kolesarstvo, boks, golf ter še ostali zanimivi športi in dogodki, med njimi so ameriški nogomet, floorball, e-športi, kriket, galski športi, atletika ter celo politika.

Kar se tiče stavnih dogodkov med športi, jih je zagotovo največ pokritih pri nogometu. Tu najdemo vse največje lige kot tudi manj znane lige. Po številu dogodkov nato sledi tenis, pa košarka in rokomet. Je pa dogodkov več kot dovolj za stave. V primerjavi s stavnicami kot so Unibet ali bet365 jih je na stavnici Bwin nekaj manj, a še vedno več kot denimo pri e-stave ali Bet at Home. Zopet se Bwin znajde nekje v sredini.

Kako odigrati stavo

Poglejmo si, kako se odigra stavo na stavnici Bwin ter kako izgleda stavni listek in kakšne možnosti nam ponuja.

Stavo lahko odigramo tako, da najprej izberemo stavni dogodek ter stavo, katero želimo odigrati. Ko kliknemo nanjo, se nam na desni strani pojavi stavni listek z našimi stavami. Tu lahko stavo urejamo ter dodajamo druge stavne dogodke. Na stavnem listku vidimo dogodke ter kvoto. Nato spodaj na stavnem listku vnesemo znesek za stavo in izpiše se nam dobitek. Če želimo postaviti stavo, stisnemo na gumb skleni stavo.

Na stavnem listku pa je več možnosti za sklepanje stav. Najprej imamo tu single stave, ki jih lahko napravimo samo za enojni dogodek. Nato imamo na voljo še kombinirano stavo, ki je seveda najbolj priljubljen način stav. Seveda pa je na voljo tudi sistemska stava, in sicer za primer poglejmo si 5 stavnih dogodkov na listku. Imamo sisteme 2/5, 3/5, 4/5, kanadski sistem (26 stav) ter sistem Lucky 31 (31 stav).

Stave v živo

Stave v živo so pomemben del vsake stavnice, in pri Bwin vas ne bodo razočarale. Poleg velikega izbora dogodkov za stave v živo je pri tej stavnici dobra ponudba kvot, še večji plus pa so prenosi športnih dogodkov. Prenosi so sicer na voljo predvsem za tenis, bolj redko pa za nogomet in košarko.

Za ogled prenosov se morate na stavnico registrirati ali vpisati. Je pa izbor stavnih možnosti pri dogodkih zelo velik. Tudi pri nekaterih manjših ligah in neznanih dogodkih so na voljo kar dobre stave. Na voljo so nam 1x2 stave, pa stave na gole, stave na minute zadetkov, handicapi, stave na točen izid, goli ekipe ter mnoge druge stave.

Na vrhu dogodka pri stavah v živo lahko spremljamo potek tekme preko komentarja, na žalost pa ne vidimo grafičnega prikaza tekme ali statistike na tekmi, ki bi olajšala spremljanje tekme. Stave v živo so na voljo tudi na mobilni strani, več o tem pa v naslednji rubriki.


Mobilna stran

Bwin ima na voljo tudi mobilno stran za stavnico. Aplikacije žal ni, a je mobilna stran bwin dobro urejena. Najbolj priljubljen način stav so stave v živo preko mobilnih aplikacij in strani, in tu ima Bwin zelo dobro urejen sistem. Odigramo lahko enake stave kot so na spletni strani, pa še spremljamo jih lahko kamorkoli gremo.

Velik plus mobilne aplikacije je v tem, da lahko spremljamo prenose tekem v živo. Večinoma so na mobilni strani na voljo prenosi enakih tekem, kot na spletni strani sami. V mobilno aplikacijo se lahko prijavimo z istim uporabniškim imenom in geslom kot na glavni strani, ter lahko opravljamo stave.

Sama mobilna stran je dobro urejena in kompatibilna z zaslonom naprave – to je ena izmed najpomembnejših stvari pri mobilnih straneh, in tu je Bwin dobro poskrbel za mobilne naprave. Sam dizajn strani je kar dober in lahko celo boljši kot pri osnovni strani, je pa res da je lahko mobilni sistem nekoliko počasnejši od glavne strani. To je odvisno tudi od povezave na napravi, seveda.


Varnost

Za varnost pri uporabi strani in zavarovanje naših podatkov skrbijo razne regulatorne organizacije. Seveda je sistem dobro zavarovan z enkripcijskim sistemom SSL, ki ga je overil Thawte. Ta družba je poznana kot zanesljiva in ena izmed najboljših na svojem področju, tako da lahko strani zaupamo pri varnosti.

Seveda pa je za varnost pri uporabi strani odgovoren tudi uporabnik sam. S strani stavnice pa je za varnost dobro poskrbljeno, zato vam ni potrebno skrbeti.


Podpora strankam

Na voljo nam je podpora strankam, ki deluje 24 ur na dan ter 7 dni v tednu. Za kontaktiranje podpore nam je na voljo več načinov. Najhitrejši in najbolj priljubljen je pogovor v živo, oziroma live chat z enim izmed agentov stavnice.

Poleg pogovora v živo lahko stavnico pokličemo preko telefona ali kontaktiramo preko e-maila. Na klice bodo odgovarjali le ob določenih urah, in sicer od 8 do 22 ure. Agenti so večinoma prijazni in ustrežljivi. Več informacij o podpori strank je na voljo na https://www.bwin.com/en/account/contact.


Ostale informacije o stavnici Bwin

Bwin je postal po svetu znan tudi kot sponzor nekaterih največjih klubov in tekmovanj na svetu. Bwin je bil sponzor španskega nogometnega velikana Real Madrid med leti 2007 in 2013, kar je poskrbelo za večjo prepoznavnost stavnice. Poleg Reala je Bwin sponzoriral tudi italijansko Serie B, pa tudi portugalsko prvo nogometno ligo in tudi Bayern iz Munchna.

Poleg športnih stav je na strani Bwin možno uporabiti tudi druge razne stave in igre – virtualne igre, kazino, kazino v živo (live casino), razni jackpoti ter loterije ter poker.

Zaključek

Stavnica Bwin je dobra izbira za stavničarje po celem svetu. Škoda je, da ni na voljo za slovenske uporabnike. Če primerjamo pluse in minuse stavnice, lahko ugotovimo da je plusov več, je pa tudi nekaj slabših stvari, ki bi jih stavnica lahko popravila. Poglejmo si pluse in minuse stavnice Bwin.

Pluse
 • Stran, ki je prevedena v slovenščino
 • Dobro urejena mobilna stran
 • Stave v živo in prenosi nekaterih dogodkov
 • Varnost
 • Soliden izbor športnih dogodkov
 • Dokaj dober izbor stavnih možnosti
 • Podpora strankam, ki je prijazna ter na voljo 24 ur na dan in 7 dni v tednu
 • Bonus pri prvem vplačilu ter zastonjske stave
Minusi
 • Dokaj zastarel dizajn, ki pa ne onemogoča funkcionalnosti
 • Manjka nekaj stavnih možnosti, kot so azijski handicap ter kartoni in koti
 • Ni na voljo za slovenske uporabnike

Če povzamemo, je stavnica Bwin dobra stavnica, ki prinaša veliko dobrih stvari k mizi. Ponuja nam dobre stavne možnosti in dogodke, odlikujejo pa jo stave v živo. Poleg tega je stran varna za uporabo ter prijazna do uporabnikom, ki jim je na voljo podpora non-stop. Na žalost pa se slovenski uporabniki trenutno ne morajo registrirati, zato izberite katero izmed drugih stavnic, ki vam jih priporočamo.

Naša najboljša ponudba stavnic
open
Top